2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Konfirmációs vizsga KörösszegapáitbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-21 06:50:13
Körösszegapáti – Hat református fiatal, Bethlendy Dániel, Gerner László, Gyöngyi Dóra, Szabó Szabina, Szilágyi Enikõ és Tokai Dóra döntöttek úgy Körösszegapátiban, hogy Isten és a gyülekezet elõtt vallást tesznek hitükrõl és konfirmációi vizsgát tesznek.

Csizmadia Tibor lelkész kijelentette az ünnepi istentiszteletre megjelent gyülekezet elõtt, hogy a nagy eseményre már hónapokkal elõbb megkezdték a felkészülést. Megtanulták a hittételeket, gyakorolták az imákat és a vallásos énekeket.

Pünkösd ünnepe elõtt egy héttel a gyülekezet tagjai mellett eljöttek atemplomba a szülõk, a nagyszülõk, a keresztszülõk és a közeli hozzátartozók, hogy tanúi legyenek a nagy eseménynek.

Kedves pillanata volt az ünnepi istentiszteletnek, amikor Csizmadia Tibor tiszteletes megkeresztelte Gyöngyi Dórát a gyülekezet elõtt.

Késõbb Csizmadia Tibor tiszteletes által feltett kérdésekre válaszoltak afiatalok a tanult Káté alapján. Miután megválaszoltak a feltett kérdésekre, megvallották hitüket Isten és a gyülekezet tagjai elõtt, a tiszteletes az egyház önálló úrvacsorázó tagjaivá nyilvánította õket a Szentháromság Isten és az õ gyülekezete nevében.

Az ünnepi szertartás után Pintye Sándor egyházgondnok köszöntötte a fiatalokat az egyházközösség nevében, majd átvették a tiszteletes úrtól a gyülekezet által ajándékba adott bibliát és a konfirmációt igazoló emléklapot.

Csizmadia Tibor a körösszegapáti református egyházközösség lelkésze kijelentette a megjelent gyülekezeti tagoknak, hogy a következõ vasárnap, Pünkösd ünnepén úrvacsorás istentisztelet lesz, amely alkalmon a most konfirmált fiatalok a gyülekezet közösségében elõször vesznek úrvacsorát.

 

A képek az ünnepélyes eseményen készültek. (Foto: Vmirjáncki József)

Körösszegapáti, 2012. május 20.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!