2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Ha visszafogja a gazdaságot, ne vezessék beForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-09 10:35:43
A gazdasági növekedés beindításához elengedhetetlen a bankszektor terheinek könnyítése a Magyar Bankszövetség fõtitkára szerint. Ezért is elképzelhetetlen, hogy a tranzakciós illetéket úgy vezesse be a kormány, hogy mellette a bankadót is fenntartja – nyilatkozta a Népszabadságnak Kovács Levente.

A fõtitkár a pénzügyi tranzakciós illetékkel kapcsolatban kifejtette: lényegesnek tartja, hogy mielõtt a parlament elfogadja a törvényt, feltárják a hatásmechanizmusokat, és ha kiderül, hogy az illeték visszafogja a gazdaságot, akkor ne vezessék be. Nagyon intenzív tárgyalások folynak, szinte napi rendszerességgel egyeztetünk vezetõi és szakmai szinten egyaránt, ilyen tempó mellett reálisan várható, hogy idõben áttekintjük a hatásmechanizmusokat – válaszolta annak firtatására, elegendõ-e a javaslat tervezett elfogadtatásáig hátralévõ egy hónap a hatások alapos feltérképezésére.

Figyelembe veszi a külsõ hatásokat

„A tárgyalások során természetesen érvényben lévõnek tekintjük a tavaly december közepi megállapodást, azt kell tovább fejleszteni, mindkét fél számára elfogadható módon” – jelentette ki. A kétféle közteher egyidejû alkalmazásáról azt mondta: „Ha ez így történne, az a decemberi megállapodás felmondását jelentené”.

„A magyar kormány is figyelembe veszi a külsõ hatásokat döntései meghozatalakor. E hatások közvetítõinek tartom az EU-t, az IMF-et, a nagy nemzetközi cégeket, a bankszektort” – válaszolta a fõtitkár arra kérdésre, az IMF-hiteltárgyalások vezethetnek-e olyan eredményre, ami a kormányt meggondolásra készteti például a pénzügyi tranzakciós illeték ügyében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!