2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
„Leg a láb” tevékenységei a Komádi óvodákbanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-06-15 11:51:32
A „Leg a láb” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0150 azonosítószámú, „Alternatív pedagógiára épülõ kulturális tevékenységek a Viharsarok kistelepüléseinek oktatási intézményeiben a néptánc, néphagyomány kultúrájának megszerettetése” címû projektjének köszönhetõen végzi munkáját Komádiban.

A Kerek Egy Ég Alatt Óvoda három óvodájában 2011szeptembere óta tart néptánc foglalkozásokat. Errõl kérdeztem Szalkai Nikoletta néptánc pedagógust.

- Szeretném, ha beszámolnál a tevékenységeitekrõl!

„A heti egyszeri foglalkozáson nagycsoportosok ismerkedhetnek meg a

népi szokásokkal, és a néptánc alaplépéseivel.

A 2011 decemberében rendhagyó szakköri foglalkozás keretében megtartott közös Mikulás ünnepség után most ismét látványos foglalkozásokon vehettek részt a kicsinyek.

2012. március 29-én zenés-táncos húsvéti foglalkozást tartottunk valamennyi érintett óvodában. A foglalkozás beszélgetéssel kezdõdött a húsvéti népszokásokról, ahol a kicsik is beszámolhattak arról, hogy milyen élményekkel, tapasztalatokkal rendelkeznek a húsvéttal kapcsolatban. Ezt követõen megismerkedhettek a Suttyomba zenekarral, akik bemutatták hangszereiket is, majd természetesen meg is szólaltatták azokat. A gyerekek ámulattal nézték-hallgatták az élõ muzsikaszót. A meglepetések sora itt még nem ért véget, ugyanis a Berény Táncegyüttes tehetséges fiatal párja is bemutatott egy rövid ízelítõt tudásából.

A szakkör közös táncházzal fejezõdött be, ahol a kicsik együtt táncolhattak az élõ népzenére a táncosokkal és a „Leg a láb” tanáraival.

Az április 12-ei foglalkozásra, melynek témája az Anyák napja volt, tapasztalt kézmûvesek társaságában érkezett Niki néni, a foglalkozásokat tartó pedagógus. A szakemberek segítségével szebbnél szebb ajándékokat, papír tulipánt, ajándéktáskát, meglepetésdobozt készíthettek a gyerekek, melyeket természetesen a nap végén mindannyian boldogan vihettek haza édesanyjuknak. - Jún. 23-án megrendezésre kerülõ Lovas napon is szerepelnek majd az ovisok, és a Leg a Láb A.M.I.  Komádi Ált. Isk. csoportja is.”

- Köszönöm a beszélgetést. További sok sikert kívánok a munkátokhoz!

Cserép Imre

tudósító

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!