2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szinte filléres lehet a nyár GörögországbanForrás: civishir.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-16 14:23:54
Jelentõs árengedményeket nyújtanak az országba látogató külföldieknek a görögországi szállodák, illetve az utazásszervezõ cégek.

Az ekathimerini.com görög hírportál összeállítása szerint az interneten foglalt szállodai szobák ára most átlagosan 8 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly júniusban, Athénban például 22 százalékkal csökkentek az árak az egy évvel korábbihoz képest. A görög fõvárosban júniusban 90 euróra mérséklõdött a szállodai szobák ára az egy évvel korábbi 115 euróról, miközben az utóbbi legjobb évben, 2008-ban az átlagár 143 euró volt.

Olcsó a szállás

Egy átlagos kétágyas görögországi szállodai szoba ára egy éjszakára most 100 euró, ami 23 százalékkal alacsonyabb, mint az összehasonlított 24 európai országban szokásos 130 eurós átlagár. Ez a hírportál kimutatásai szerint azt jelent, hogy a szállást tekintve pillanatnyilag Görögország az ötödik legolcsóbb ország a vizsgált 24 ország közül. A görög utakra szakosodott egyik legnagyobb brit utazásszervezõ, az Olympic Holidays például 25 százalékkal szállította le árait a csúcsidõszakban is: ez azt jelenti, hogy egy négytagú családnak hét napra Rodosz szigetén 1 ezer 928 fontsterlingért (hozzávetõleg 711 ezer forintért) adnak egy utat, 688 fonttal, azaz 250 ezer forinttal olcsóbban, mint korábban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!