2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Döntöttek, elhallgat a Neo FMForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-21 09:09:33
A mai nappal hivatalosan felmondta a Neo FM kereskedelmi rádiót mûködtetõ FM1 Zrt. -vel kötött mûsorszolgáltatási szerzõdését a Médiatanács.

Az NMHH mai sajtótájékoztatóján bejelentették, a felmondás független attól, hogy az FM1 Zrt. a jövõben rendezi-e tetemes, 700 millió forintos felhalmozott adósságát. Innen kezdve a rádió menedzsmentjének döntésén múlik, meddig sugároznak - mondta a testület szóvivõje.

A médiacégnek 30 napja van fellebbezni a döntés ellen, de mostmár ha fizetnek, akkor sem menekülhetnek meg.

Június 14-tõl kiírták a képzési pályázatokat! Kérje Ön is az mfor.hu segítségét sikeres pályázatához!
Kiricsi Karola, a NMHH Médiatanácsának szóvivõje.

Kiricsi Karola, a Médiatanács szóvivõje kiemelte: a rádiót mûködtetõ cég az utóbbi egy évben mintegy 750 millió forintos tartozást halmozott fel, a testület részletfizetési lehetõséggel és a kamat elengedésével nyújtott mentõövet neki, de álláspontjuk szerint ezzel nem élt a társaság, mivel a hétfõi határidõig nem utalta át az elsõ részletet. "Ezzel a tulajdonosok lényegében bezárták a rádiót" - emelte ki Kiricsi.

A cég hétfõn ismertette álláspontját, mely szerint egy értékpapír-letét keretében fizetnének, de a Médiatanács ezt a megoldást nem fogadta el. Az FM1 Zrt. jelenlegi tulajdonosai egy forintért hajlandók lennének eladni a céget, azonban a mai döntés után valószínûtlen, hogy bárki is be akarna fektetni, hiszen lényegében elveszítették a sugárzás jogát.

Pályázatot vagy pályázati tanácsadót keres? Kérdezze szakértõnket!

A szóvivõ hozzátette: a fellebbezés lehetõsége megilleti a céget, de ezek után akkor sem módosul a testület döntése, ha a teljes adósságot befizetik. "Innen kezdve a menedzsment döntésén múlik, hogy meddig sugároz a rádió" - mondta Kiricsi.

A Médiatanács szóvivõje kiemelte: a tanács a jogi procedúra lezárultával hoz majd döntést a Neo FM frekvenciájának további sorsáról, illetve pályázatáról.

Az FM1 Zrt. szerda délután reagált a Médiatanács döntésére, a társaság véleménye szerint a testületnek nincs joga felmondani a szerzõdésüket a csõdvédelem ideje alatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!