2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Emelkedõn a forintForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-18 11:19:46
Az IMF-tárgyalások megkezdése miatt kedden erõsödõ forint szerdán is pluszban kezdett, valamennyi fontos külföldi devizával szemben növelte elõnyét, így az euró 286 alá került.

09.33 Erõsebb lett a forint

Fél 10 után az euró árfolyama 285,70 forint volt a devizapiacon, vagyis két óra alatt 50 fillérrel gyengült a közös deviza. A frank árfolyama ezzel párhuzamosan szintén 50 fillérrel 237,80 forintra csökkent, a dollár jegyzése pedig közel 1 forinttal 232,30 forintra esett vissza.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzõje szerdai piaci kommentárjában azt írta, hogy kedden nagyot erõsödött a forint, míg a hazai hozamok folytatták az esést egy igen sikeres kincstárjegy-aukció mellett. A hazai piacok jó teljesítménye feltehetõen az elkezdõdõ IMF
tárgyalásoknak is köszönhetõ, azonban az IMF az elõttünk álló héten csupán felmérést végez, így a tárgyalások keményebb része csak õsszel folytatódhat - tette hozzá a szakember.

07.40 Megtartotta elõnyét a forint

Fél 8 után az euró 286,20 forint körül mozgott a devizapiacon, ekkor a frankért 238,30, a dollárért 233,10 forintot kellett adni. A reggeli árfolyamok gyakorlatilag megegyeznek a kedd esti jegyzésekkel, vagyis a kedden erõsödõ forint megtartotta elõnyét. A hétfõ reggeli helyzethez képest az euró 1,5, a frank 1, a dollár közel 2 forinttal gyengült.

A forint kedden elsõsorban azért erõsödött, mert a befektetõk örültek annak, hogy megkezdõdtek az IMF-tárgyalások a Magyarországnak szánt hitelkeretrõl. Az egyeztetések megindulása szerepet jtászott abban is, hogy a keddi aukción hónapok óta nem látott érdeklõdés volt a magyar állampapírok iránt, a hozam pedig ennek köszönhetõen a tavaly novemberi szintre, 7 százalék alá kerültek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!