2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Esküvõ az apáti ortodox templombanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-29 13:07:17
Körösszegapáti -Már nem az elsõ alkalom, amikor a település ortodox templomában nem helyi fiatalokat esket össze a papjuk. Érkeztek már régebben Derecskérõl is.

Dr. Origen Sabau tisztelendõ megtiszteltetésnek vette afelkérést az esketésre.

A határ túloldaláról, az ott élõ és dolgozó fiatalok jelentkeztek, hogy a Körösszegapáti ortodox templomban szeretnének örök hûséget fogadni egymásnak. A templomi esküvõ július 28.-án volt.

A fiataloknál a võlegény Horea Bretan Szatmárnémeti, a mennyasszony Dojnica Bretan pedig Bukarest város lakója. Mindketten ott is dolgoznak. Násznagyuk Niculescu George és Daniela George javaslatára jelentkeztek be a körösszegapáti ortodox templomtisztelendõjéhez esketésre.

Õk, akik Nagyváradon élnek többször jártak Magyarországon. Körösszegapátiban járva megtekintették az ortodox templomot is. Megnyerte tetszésüket, különlegesen szépnek találták azt, javasolták a fiataloknak esküvõjük színhelyéül. A fiatal pár így került a településre a hozzátartozókkal együtt, és tartották meg templomi esküvõjüket.

Dr. Origen Sabau tisztelendõ úr, segítõjével Blága János kántorral adta össze Horeát és Dojnicát.Köszöntõjében pedig elmondta a fiataloknak, hogy az egymás iránti szeretet és megbecsülés minden akadályon átsegíti majd õket.

 

A fotók a templomi szertartáson készültek.

 

Körösszegapáti, 2012. július 28

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!