2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Büntethetõ táblák: Az utakon már nem dõlhet a reklám!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-03 10:25:46
Egy jogszabály értelmében fel kell számolni az utak közelében lévõ reklámfelületeket, mivel azok elvonhatják a közlekedésben részt vevõk figyelmét. Hajdú-Biharban még több mint 600 reklámtáblát kell leszerelni szeptember végéig.

„A közutak lakott területen kívüli szakasza mellett nem lehet olyan reklámtáblákat elhelyezni, amelyek elterelhetik a közlekedõk figyelmét” - áll a törvénymódosításban. A lakott területen kívüli tiltás azonban nem vonatkozik a benzinkutaknál elhelyezett cégjelzésre és az üzemanyag-árakat tartalmazó táblákra sem.


„A szabályok értelmében belterületen közmûoszlopokra és kandelláberekre tilos reklámtáblát kihelyezni, illetve azok nem takarhatják el az út menti jelzõtáblákat, valamint gyalogosátkelõhelyeket.”Azokat a reklámtáblákat, melyek jelenleg még kint vannak, szeptember 30-ig kell eltávolítani az oszlopokról - mondja el Láyer Tamara riporter az Este7-ben.

„Hajdú-Bihar megyében több mint 600 reklámhordozó ügyében küldtünk felszólítást az érintett ingatlanok tulajdonosainak. A kiküldött felszólítások hatására az utóellenõrzéseken úgy találtuk, hogy a reklámhordozók több mint 50%-át már bevonták. A fennmaradó 50%-nak pedig szeptember 30-ig van ideje beszedni a szabálytalan reklámtáblákat.” - nyilatkozta Pécsi Norbert szóvivõ a Magyar Közút Nonprofit Zrt-tõl.


Azok, akik addig sem távolították el a reklámtáblákat, 100 ezertõl 500 ezer forintig terjedõ bírságra számíthatnak. Fontos tudni, hogy ez akár ismételten is kiszabható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!