2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Nézõpont: Itt lakik, ott dolgozikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-15 18:25:37
  A kerékpárútra nagy szükség van -Amikor elõször hallottam arról, hogy kerékpárút épül Berettyóújfalutól Nagyváradig, valamint, hogy a harmincöt kilométer hosszú szakasz a jövõ évben már el is készülhet, rögtön a biharkeresztesi polgármester egy elejtett félmondata jutott az eszembe. Petneházi Attila jegyzete.  

 

A szerkesztõségünkben vendégeskedõ városvezetõ azzal lepte meg hallgatóságát, hogy kijelentette: Biharkeresztes ma már szinte több szállal kötõdik Nagyváradhoz, mint Berettyóújfaluhoz. Példaként említette, hogy a keresztesieknek autóbusszal eljutni Nagyváradra töredékébe kerül annak, mint ha az ellenkezõ irányba, Bihar fõvárosába indulnának.

A keleti végeken így épül a közös Európa; a nagyváradi polgár a belvárosi panel árán a határ túloldalán csinos családi portára tesz szert; a munkahelyét megtartja ott, de a gyerekét már nálunk íratja be az óvodába, iskolába; és bár a külföldi múködõtõke mostanság inkább a romániai megtelepedésben lát fantáziát, egy-egy új üzem nálunk is toboroz szép számmal munkaerõt. A kerékpárút már a sokadik szál, ami nem elválaszt, hanem összeköt. A Nagyvárad-Bors-Ártánd-Biharkeresztes-Mezõpeterd-Berettyóújfalu tengely szimbólumaként.

- Petneházi Attila -

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!