2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A fideszes polgármester és társai elnyaralták a pályázati pénzt?Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-16 09:30:17
Felháborodást keltett a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, hogy a település egyes vezetõi és a helyi polgármesteri hivatal több dolgozója egy csaknem egyhetes nyaraláson vett részt a Fekete-tenger partján abból a pénzbõl, amelyet a helyi román nemzetiségi önkormányzat nyert el az idei feladatalapú támogatás keretében - írja a Népszabadság.

Megütközést keltett az is, hogy az önkormányzati autóbusszal lebonyolított kirándulásra a politikusok és a dolgozók a családtagjaikat is elvitték, miközben a nagyközség idei, mintegy 715 millió forintos költségvetése 65 millió forintos mûködési hiányt tartalmaz. A pocsaji román nemzetiségi önkormányzat az idén meghirdetett feladatalapú támogatás keretében csaknem 1,4 millió forint állami forrást nyert. A törvény szerint ez a támogatási forma a kisebbségi közügyeknek a települési és a területi kisebbségi önkormányzatok által történõ ellátását szolgálja.

 

A nol.hu szerint ennek ellenére Pocsajon kirándulásra költötték a pénz nagy részét: a romániai Constanzába július 28-án, szombaton az önkormányzati autóbusszal utazott el többek között Kecskés Gyula fideszes polgármester és a felesége, a helyi alpolgármester és a felesége, a helyi jegyzõ, három nemzetiségi képviselõ, valamint a polgármesteri hivatal több dolgozója, összesen tizenkilenc fõ.

 

A kirándulók - akik fejenként mindössze 20 ezer forint befizetésével járultak hozzá a csaknem egyhetes úthoz - augusztus 3-án, pénteken érkeztek vissza Pocsajra. A Népszabadságnak Pocsaj polgármestere elismerte a kirándulás tényét, arra a kérdésre, hogy milyen feladatot láttak el a tengerparton, a település vezetõje azt válaszolta: "nem tudom, de biztosan volt valami feladat, hiszen a pénz a feladatalapú támogatásból jött".

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!