2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Esnek az ingatlanárakForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-19 16:03:02
Tovább csökkentek az ingatlanárak Kínában: a kínai statisztikai hivatal által megfigyelt 70 nagy és közepesen nagy város közül júliusban már 58-ban csökkent az ingatlanok ára éves szinten, míg júniusban 57, májusban még 44 városra volt ez jellemzõ – jelentette a pekingi hivatal.

Ez volt sorrendben az ötödik hónap, amikor éves szintû árcsökkenés jegyeztek fel. A júliusi árcsökkenés 1,5 százalék volt a júniusi 1,3 és a májusi 1,22 százalék után. A pekingi kormány sorozatos kamatláb-emeléssel, a kötelezõ önrész arányának megnövelésével, a második és harmadik ingatlanok vásárlásának korlátozásával próbálja már bõ két éve fékezni az ingatlanárak növekedését. 

Elemzõk szerint nem várható a közeljövõben, hogy a kínai vezetés enyhítene a szigorú ingatlanpiaci szabályozásokon. A központi kormányzat továbbra is elkötelezett a túlfûtött hazai ingatlanpiac lehûtését szolgáló intézkedések fenntartása mellett, és ezt a döntéshozók többször megerõsítették az elmúlt idõszakban. Ingatlanpiaci szakértõk is úgy látják, hogy lazítás az idén már nem valószínû, a vezetés elszántsága azt sugallja, az intézkedések közép-, illetve hosszú távra szólnak.

A német piacon az elmúlt idõben jelentõsen emelkedtek az ingatlanárak. Még nem alakult ki a spanyol helyzethez hasonló káosz, azonban egyes városokban kritikusnak mondható a helyzet. Az Egyesült Államokban a szakértõk által vártnál nagyobb mértékben csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések száma júliusban. A felvételi eredmények publikálása után a budapesti gólyák közül több mint húszezren néznek albérlet vagy lakás után, amely nagymértékben mozdíthat a fõvárosi lakáspiacon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!