2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Ismét 278 forint alatt az euróForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-27 09:22:42
Hétfõ reggel 278 forint fölé kúszott az euró árfolyama, de a dollár és a svájci frank is csak néhány fillérrel lett drágább a pénteki árfolyamhoz képest. Rövid idõn belül azonban ismét 278 forint alatt árulták az eurót.

09.07 Az eurómentés olyan, mint a hidegháború

Képzeljék el, hogy Harry Truman, Dwight Eisenhower vagy John Kennedy megfenyegeti a Szovjetuniót egy nukleáris csapással abban az esetben, ha NATO-területre lépne. A következõ nap a védelmi miniszter helyre teszi az elnököt azzal, hogy azt mondja, a nukleáris fegyver telepítése illegális. Teljesen hiteltelenné válnának.

Ezt a példát hozta David Marsh, a Marketwatch piaci szakportál szerzõje arra, hogy az Európai Központi Bank mennyire nem képes egy hangon megszólalni. Az EKB kormányzótanácsa a következõ hetekben arról dönthet, hogy nagy mennyiségben vásárolnak a bajba jutott államok kötvényeibõl. A hír tetszett a piacnak, de amint bejelentették, a német jegybankelnök azonnal ezzel ellentétes nyilatkozatot tett azt mondva, hogy sem a program céljával, sem a mértékével nem ért egyet. A cikk írója szerint ez hitelteleníti az eurómentést.

08.25 Ismét 278 forint alatt az euró

A kezdeti halvány visszaesés után ismét erõsödésnek indult a forint. Nem sokkal fél kilenc elõtt 277, 80 forintot kértek egy euróért. A dollár 222,21 forintot, a svájci frank 231,23 forintot ért ugyanekkor.

07.40 Gyengüléssel kezdett a forint

Árnyalatnyit gyengült a forint hétfõre virradóra a fõbb devizákkal szemben az utolsó kereskedési napon, pénteken kialakult árfolyamhoz képest. Az eurót 278,14 forinton jegyezték a nemzetközi devizakereskedelemben, péntek este 277,64 forint volt az árfolyam.

A svájci frank 231,58 forint, a dollár 222,39 forint, a japán jen 2,8238 forint volt hétfõ reggel, néhány fillérrel drágább, mint pénteken este. Ugyanez volt a helyzet az euró/dollár árfolyammal is: az euró nem sok változással az 1,25 dolláros jegyzés közelében mozog.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!