2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Mától ismét pályázhatunk fûtéskorszerûsítésreForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-27 09:49:14
Hétfõtõl lehet pályázni támogatásért fûtési rendszerek korszerûsítésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani - hívta fel a figyelmet hétfõi közleményében a minisztérium.

A tárca rámutatott arra, hogy az Új Széchenyi Tervbõl elnyerhetõ támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elõsegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.
vissza nem térítendõ, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fûtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható.
A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot, ha az érintett lakóépület 2006. december 31. elõtt kiadott jogerõs használatba vételi engedéllyel rendelkezik. Az elnyerhetõ támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de kondenzációs gázkazán beépítésével lakásonként legfeljebb 850 ezer forint, megújuló energiát hasznosító hõtermelõ berendezés (napkollektor, hõszivattyú, brikett, pellet stb.) telepítésével lakásonként maximum 1,5 millió forint.
A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerûsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is. Az Új Széchenyi Terv "Fûtéskorszerûsítési Program" pályázati felhívása, a pályázati útmutató és a további kapcsolódó információk a www.kormany.hu oldalon és az ÉMI Építésügyi Minõségellenõrzõ Innovációs Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu/futeskorszerusites) érhetõek el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!