2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Ökomenikus istentisztelet és Szent István országa kiállítás KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-08-31 11:00:15
Augusztus 20-án ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét az ünnepség Komádiban. A református nagytemplomban Balogh Sándor református lelkész és Dr. Dénes Zoltán esperes tartott ökumenikus istentiszteletet.

 

A templomban a református és katolikus hívek együtt hallgatták meg a Rákász citerazenekar elõadását. A Vártunk, Udvaromon arany vályú és az Amerre én járok címû dalokat adták elõ. A közös istentisztelet után a templom elõtt lévõ Szent István szobornál koszorúztak a két egyház és az önkormányzat képviselõi. Ezt követõen a református parókián Dr. Dénes Zoltán esperes és Balogh Sándor református lelkész megnyitotta a Szent István országa c. kiállítást. A kiállítás törzsanyagát Dr. Dénes Zoltán katolikus esperes adta, de helyet kapott a kiállításban Balogh Sándor református lelkész, Gulyás János, Karika Róbert és Cserép Imre gyûjteménye is. A fõ szervezõk Gulyás János, Dr. Dénes Zoltán, Balogh Sándor voltak.

A kiállítás anyagát megtekintõk nagy elismeréssel adóztak a kiállítás szervezõinek és a gyûjteményt kiállítóknak. A kiállításon nagyon sok régi, értékes tárgyakat, képeket, dokumentumokat lehetett megtekinteni.

A kiállítás megtekinthetõ még a parókián.

Cserép Imre

tudósító

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!