2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Mégis a kabaiaké a földForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-04 21:23:02
Kaba - A korábban nyertesnek kikiáltott egyik pályázó a Naplótól hallott elõször a döntésrõl.  

Amint arról a napokban beszámoltunk, a helybeli gazdák körében komoly felháborodást keltett, hogy az állami földek bérletére kiírt pályázaton részt vett kabai gazdák egyike sem nyert. Akkor Bodó Sándor a térség fideszes országgyûlési képviselõje is értetlenül állt a történtek elõtt, de nem hagyta annyiban.

“A kabai állami földek pályáztatása kapcsán egyeztetést kezdeményeztem a felelõs miniszteri biztossal és a Miniszterelnöki Hivatallal. Kértem, hogy a Nemzeti Földalap a Kormány vidékfejlesztési stratégiájának megvalósulása érdekében vizsgálja felül az eddigi eljárást. A végleges döntés az, hogy a jövõben a meghirdetett 239 hektár állami földterületen 16 kabai gazdálkodó, átlagosan és személyenként 15 hektár hasznosítására jogosult. Az errõl szóló határozatot hamarosan megkapják” – mondta el a Naplónak a képviselõ.

A cikkünkben is szereplõ egyik korábbi nyertes, Módos Imre bihartordai polgármester, aki maga is gazdálkodó, nem érti, hogy lehet egy már megszületett döntést felülírni. Õt errõl eddig senki nem tájékoztatta.

HBN-PA

 

Elõzmények:

Áll a bál a kabai határban

A Kaba környékén lévõ állami földek bérletére kiírt pályázatra (polgári jogi társulásba tömörülve) 16 helyi gazdálkodó pályázott, és azóta már valamennyien meg is kapták az elutasító határozatot. Mint a Naplónak elmondták, ebben az egészben nemcsak az fáj nekik, hogy a vesztes pályázat fejenként több mint 200 ezer forintjukba került, hanem az, hogy más településen élõ emberek nyertek. Nem is keveset…

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!