2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Közel két milliárdnyi örömbõl üröm Tetétlenen?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-05 11:20:15
Tetétlen - A volt polgármester komikusnak és ízléstelennek tartja az utólagos, ráadásul névtelen kritikát.

Néhány éve nagy megelégedéssel nyugtázták a tetétleni lakosok, hogy településük fejlõdik, egymást érték a beruházásokfelújítások a településen. Örültek minden újabb pályázati támogatásból megvalósuló beruházásnak, mert akkor még senki sem gondolta, hogy ezekkel néhány év múlva mennyi gondja lesz a falunak – írja egy ott élõ, névtelenségbe burkolózó olvasónk.

A látszat csal?

Állítása szerint az öröm hamar ürömmé változott, hiszen kiderült, hogy semmi sem olyan, amilyennek látszik. A közel 2 milliárd forintnyi beruházással ugyanis egyre másra gyûlik meg a baja az önkormányzatnak. – A gondozóházban nem a terveknek megfelelõen alakították ki a fûtési rendszert, nagy hidegekben rá kell segíteniük a fûtésre, hogy az idõsek ne fázzanak. A betegszállítás is igen nehézkesen megoldható a szûk lépcsõfeljáró és folyosók miatt. Kicsik a közösségi terek, de mûködik az intézmény. Az óvoda felújítása is igen sok hiányosságot mutat. A két évvel ezelõtti felújítás és korszerûsítés ellenére van ugyan melegvíztároló, de nincs melegvíz az óvodában. A tetõ felújítása is megtörtént közel 10 millió forintból, azonban amint zordabbra fordult az idõ, több helyen leázott az épület, a tornaszoba padlózata pedig felázott. A csoportszoba fala bár salétrom elleni kezelésben részesült, mégis vizes, dohos. A közel 60 millió forintból megvalósult fõtér díszburkolatát már több alkalommal kellett javítani. A szintén jelentõs összegû támogatásból megvalósult tájháznak sem örülhetnek felhõtlenül, hiszen az épület a hiányos szigetelés miatt folyamatosan vizesedik, a térkövezést itt is több alkalommal kellett javítani. Az iskola épülete több helyen megrepedt, a lábazat vakolata terjedelmes méretû rétegekben válik. Ezeknek a hiányosságoknak a pótlása, a hibák javítása komoly forrást igényel, amelyre aligha lesz fedezete a kis településnek – olvasható a levélben, melynek szerzõje arról is beszámol, hogy a helyiek és a képviselõtestület több tagja szorgalmazza, hogy induljon vizsgálat a nagy összegû beruházásokkal kapcsolatban.

Akkor rendben volt

Mivel a beruházások még az elõzõ polgármester, Bernáth László hivatali idejében történtek, a levelet továbbítottuk a legilletékesebbnek. – Három cikluson át voltam polgármester Tetétlenen, ahol megtanultam, hogy névtelen levelekre nem reagálok. Jelen esetben azért teszek kivételt, mert tisztelem a velem három cikluson át eredményesen együtt dolgozó tetétleni embereket. 2012-ben arról beszélni, hogy egy 2004-ben átadott iskolaépületben (a megye egyik legkorszerûbb iskolája) repedés van, kicsit komikus és ízléstelen. Polgármesterségem idején az intézmények rendeltetésüknek megfelelõen üzemeltek, fenntartási problémák nem voltak, a beruházások törvényesen, az elõírásoknak megfelelõen történtek, a szakhatóságok hozzájárulásával – jelentette ki Bernáth László.

HBN-PA

 

Tudnak a problémákról

A Napló megkeresésére Borbélyné Fülöp Hajnalka,Tetétlen polgármestere közölte: Elsõdleges feladatomnak tekintem a település és az itt élõ lakosok érdekeinek képviseletét, ugyanakkor azt gondolom, hogy munkámat fentiek szellemében csak akkor tudom maradéktalanul ellátni, ha nem visszafelé tekintek és mutogatok, hanem a lehetõségek figyelembevételével elõremutatóan dolgozom. A település stabilitásának megteremtése a legfontosabb feladatunk, hiszen csak ebben az esetben lehet jövõrõl is beszélni. Több alkalommal képviselõi kezdeményezésre tárgyalta a levélben felvetetteket a képviselõ-testület is. Természetesen a munkakör átvételét követõen felmértem az önkormányzat, és az általa fenntartott intézmények helyzetét a zavartalan mûködés és feladatellátás érdekében. A felmérés és az intézményvezetõk jelzései alapján a tapasztalt hiányosságokat fontossági sorrendben, anyagi lehetõségeinkhez mérten pótoltuk és pótoljuk. Továbbá jelenleg is folyamatban van a beruházásokat végzõ cégvezetõkkel egy egyeztetési folyamat, melynek keretében a tapasztalt hiányosságok, hibák kijavítása érdekében megvizsgáljuk, hogy lehetõség van-e például garanciális kereteken belüli javításokra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!