2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Falunap BodaszõlõnForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-09-10 16:46:52
Zenés ébresztõvel kezdõdött a Falunap Bodaszõlõn. Egész nap büfé, körhinta, ugrálóvár, kirakodóvásár, arcfestés, szekerezés, póni lovagolás, a Magyar Vöröskereszt egészségügyi szûrõvizsgálata, sérültek ellátásának bemutatója, hangulatos és szórakoztató kulturális mûsorok, játékos vetélkedõk, aszfalt rajzverseny várták az odalátogatókat. Ezen a napon zajlott a Fogathajtók versenye is a sportpályán.  

 

Az ünnepi megnyitó után a Fogathajtók felvonulására és futó versenyre került a sor. Itt gyerekek és felnõttek is versenyezhettek. A 3000 méteres Futás Bodaszõlõért futóversenyen 157 gyerek vett részt különbözõ korcsoportokban, és 27 felnõtt.

A futóverseny helyezettjei: - 1-es korcsoport: - I.- Kónya Norbert, II. – Horváth Sándor, III. – Horváth Renátó. – I. – Kovács Anita, II. – Szabó Edina, - III. – Kiss Tímea.

2-es korcsoport: - I. – Tóth Roland, II. – Kónya Dávid, - III. – Rostás Frank. – I. – Marton Regina, - II. – Varga Julianna, - III. – Szabó Evelin. 3-as korcsoport: - Juhász Péter, - II. – Sipos Ferenc, - III. – Kiss Tibor. I. – Kapusi Edina, - II. – Horváth Malvin, - III. – Szabó Erzsébet. 4-es korcsoport: - I. – Veress Bálint, - II. – Balogh Sándor, - III. – Hajzer István. – I. – Szabó Remina, - II. – Kovács Barbara, - III. – Balogh Malvin. – A falunapi rendezvényt Bodaszõlõi és Hajdúböszörményi polgárõrök biztosították Marton Sándor polgárõr vezetésével.

Délelõtt és délután is zajlott a Fogathajtók versenye. 11 órakor a HAJ-KE_FE néptánc együttes mutatkozott be nagy sikerrel. Az ebédelni vágyók halászlé, gulyásleves, vaddisznó pörkölt és birkapörkölt között választhattak. – Délután a fülöpi néptánccsoport lépett fel, õket követte a Zumba tánc Tóth László Attila vezetésével, végül a sort a Törköly népzenei együttes zárta. – A Fogathajtók versenyét elsõként Ibrányi András lótenyésztési felügyelõ, Póni és Kislótenyésztõk Országos Egyesülete konferálta fel. Felsorolta a benevezett versenyzõket és az akadályokat. Beszédének végén balesetmentes akadályhajtást és sok sikert kívánt minden versenyzõnek. A Fogathajtók versenyének díjátadására délután fél hatkor került sor. A díjakat a Dombi Imre képviselõ, a díszvendégek, és a támogatók adták át. A díszszalagot pedig Sõrés Imre pályaépítõ, versenybíró tûzte fel a lovakra. A verseny helyezettjei: - I. – Ifj. Fróna Antal, - II. – Molnár Lajos, - III. – Domokos Sándor, - IV. – Nagy János, - V. – Balogh Antal, - VI. – Juhász József.

A falunapon az Ifjúság Ház már megújult és kibõvített formában büszkélkedhetett. Este nyolc órakor utcabál vette kezdetét a G+V együttessel, ami hajnalig szórakoztatta a résztvevõket. Közben tombolasorsolás volt értékes nyereményekkel. A fõdíj 3 liba volt.

A Falunap igen tartalmas és színvonalas volt.

Cserép Imre

tudósító

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!