2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Szexuális örömök a jog szemüvegén átForrás: noilapozo
Utolsó módosítás: 2009-05-04 13:02:19
Furcsa szextörvényeket, bizarr büntetéseket mutatunk be a világ minden tájáról. Az összeállítás fényében tízszer is meggondolnánk, melyik államba hurcolkodjunk, ha külföldre kéne költöznünk, ugyanis egyes helyeken nemhogy mi nem szerelmeskedhetünk szabadon, de még a kutyánk sem.

Elképzelni sem tudjuk, milyen kiváltságos helyzetben vagyunk itthon - legalábbis a szex terén biztosan. Hiszen ha szeretkezni támad kedvünk, tulajdonképpen mindenkor és mindenhol egymásnak eshetünk, persze a jó ízlés határain belül. A világ más tájain viszont nem ilyen rózsás a helyzet. Csokorba szedtük a legextrémebb szabályokat.

 

A bolíviai Santa Cruzban igazán vigyáznak a hölgyek erkölcseire, hiszen nem szeretkezhetnek a férfiak egyszerre egy nõvel és annak lányával. A közel-keleti szokások pedig köztudottan eltérnek a világ más tájain elfogadottaktól, de akadnak azért rendelkezések, amelyeket nehezen emészt meg a mi gyomrunk: Irakban például mindaddig szeretkezhetnek a férfiak halott (!) feleségükkel, míg a szerencsétlen asszony teste meleg.

 

Azért persze vannak olyan szabályozások is, amelyeknek egyes elemeivel szimpatizálunk. A kolumbiai Caliban élõ nõk kizárólag a férjükkel élhetnek szexuális életet, és az elsõ alkalommal a kedves mamának is a szobában kell tartózkodnia. Nyilván a jó anyós-feleség kapcsolat kialakítása érdekében hozták a szabályt, de ezt mi még elképzelni se szeretnénk. Minnesota egyes városaiban a hagyma-, fokhagyma- és szardínialeheletû férfiak nem bújhatnak ágyba szívük választottjával, erre csak külön engedély birtokában van mód, de akkor is csak fogmosás után. A wisconsini törvényhozók az ijedõs nõkre is gondoltak, hiszen az õ határozatuk értelmében egy férfi sem süthet el lõfegyvert, miközben a nõknek orgazmusa van. Minden wisconsini nõ nevében köszönjük ezt a felettébb hasznos rendelkezést.

Sokszor elõfordulhat, hogy van kivel, de nincs hol. Egyes helyeken ez aztán különösen így van. Harrisburgban például nem szeretkezhetünk vámbódéban kamionsofõr kedvesünkkel. A wyomingi Newcastle törvényei megtiltják, hogy a párok egy bolt húsfagyasztó helyiségében essenek egymásnak. És Utah Tremonton városában sem lehet mindent megtenni csak úgy, hiszen kifejezetten tilos a mozgó mentõautóban szexuális életet élni - ha ez mégis megtörténne, a hölgy nevét megjelentetik a helyi lapokban, míg a férfiak büntetlenül ússzák meg a dolgot. Az egyenlõség nevében, ismét csak köszönjük.

 

Az amerikai törvényalkotók valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva fõként az autóban való szeretkezést akarták keretek közé szorítani. Egy New Jersey-i városban, ha egy autóban szeretkezõ pár véletlenül megnyomja a dudát, azonnal börtönbe kerül. Detroitban kizárólag a pár saját területén parkoló autójában lehet teret engedni az élvezeteknek. Új-Mexikóban pedig csak az ebédszünetben és csak a függönnyel rendelkezõ autóban lehet szexuális életet élni. A leggondoskodóbbak kétségtelenül mégis az idahóiak voltak, hiszen ha egy ottani rendõr megneszeli, hogy egy parkoló autóban mi folyik, háromszor dudálnia kell, majd minimum kétperces várakozás után szállhat ki az autójából és mérheti fel a történéseket.

 

Mielõtt bárki azt gondolná, hogy az állatok nemi életére nem dolgoztak ki külön szabályokat, íme néhány csodás és kétségtelenül elgondolkoztató megoldás. Az alaszkai Fairbanksben a jávorszarvasok nem közösülhetnek a város utcáin. A texasi Kingsville-ben tilos a szex a disznóknak a város repülõterén. Kalifornia Ventura megyéjében a kutyák és a macskák csak engedéllyel közösülhetnek. Lehet, hogy mi vagyunk nagyon kíváncsi természetûek, de minket komolyan izgat, hogyan magyarázták el szerencsétlen állatoknak, hogy mik a törvénytisztelõ életmód alapvetõ szabályai.

 

Reméljük, gyûjtésünk végére mindenki rájött, hogy milyen jó dolga van itthon, és kétszer is meggondolja majd, hogy külföldön hol, mikor és hogyan hódol a "bûnös" élvezeteknek. Szóval csak óvatosan, mindig szem elõtt tartva a jog gondoskodó szigorát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!