2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
VII. Kórus Találkozó HajdúnánásonForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-09-14 11:21:29
  Szeptember 8-án került sor Hajdúnánáson a VII. Nyugdíjas Kórus Találkozóra, amelyre a házigazdákon kívül, 9 településrõl: - Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen-Józsa, Derecske, Földes, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Kaba, Komádi, érkeztek az énekkarok, népdalkörök. Ezt a találkozót magas színvonalon minden évben megrendezik Hajdúnánáson.  

 

A megjelenteket elõször Csegöldi Lászlóné üdvözölte, aki egyben a találkozó háziasszonya, mûsorvezetõje volt, majd Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere köszöntötte a dalos kedvû nyugdíjas csoportokat. A rendezvényt Timári Balázs a Hajdúnánási Nyugdíjas Klub elnöke nyitotta meg. Csegöldi Lászlóné mûsorvezetõ a fellépõ csoportok bemutatása mellett, mindig egy szép odaillõ idézettel színesítette a programot. Ezen a jeles eseményen részt vett többek között Molnár Ferencné a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke, Bodnár Antalné alelnök, Gera Gyuláné a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség Kulturális Bizottságának elnöke, V Kiss Imre a Debreceni Nyugdíjas Egyesület vezetõje.

Sorrendben a fellépõk: - elõször a Jóbarátok Nyugdíjas klub népdalköre mutatkozott be Derecskérõl, õket a Hajdúdorogi Õszidõ Kulturális Egyesület követte, majd Komádiból a Komádi Nyugdíjasok Klubjának „Rozmaring” énekkara mutatkozott be, ezt követõen Földesrõl az Õszirózsa Nyugdíjas Klub mutatta be népdalcsokrát. Ötödikként Hajdúböszörménybõl a Varga Lajos Kultúrkör zenével kísért elõadását láthatta a közönség. Ezután az Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület, a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub, a balmazújvárosi „VERÉCE” Hagyományõrzõ Egyesület, a Kabai Nyugdíjasok Baráti Egyesület, a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület és a Hajdúnánási Nyugdíjas Klub elõadásait csodálhatta meg a közönség.

A szebbnél szebb dalcsokrokat vastapssal jutalmazták a nézõk. A bemutatkozások után Molnár Ferencné elnök asszony értékelte a bemutatott mûsorszámokat, majd Timári Balázzsal együtt átadta a díszokleveleket a fellépõ csoportok képviselõinek.

Cserép Imre

tudósító

/Fotók: - Cserép Imre/

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!