2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kik kaphatnak lakhatási támogatást?Forrás: ingatlantajolo.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-21 09:20:41
Azok kaphatnak lakhatási támogatást, akiket a munkaügyi kirendeltségek legalább három hónapja álláskeresõként tartanak nyilván, azonban a pályakezdõknél és a csoportos létszámleépítésben érintetteknél ezt a feltételt nem vizsgálják - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkára a csütörtöki kormányszóvivõi tájékoztatón, Budapesten.

A lakhatási támogatás maximum 18 hónapra adható, ha a lakóhely és a munkavégzés helye legalább 100 kilométerre van egymástól, illetve akkor is, ha a távolság ennél kevesebb, de a tömegközlekedéssel történõ utazás ideje naponta a 6 órát meghaladja.

A lakhatási támogatás 18 hónapig adható, összege fix, amely hat havonta változik: az elsõ hat hónapra 100 ezer, a másodikra 60 ezer, a harmadikra 40 ezer forint támogatás adható, amelybõl a bérleti díj és a rezsiköltség finanszírozható, számlával igazolva - ismertette az államtitkár. Hozzátette, hogy ha a család együtt költözik, és többen is jogosultak a támogatásra, akkor magasabb az összeg. A kormányrendelet október elsején lép hatályba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!