2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Váncsodon nagy buli volt, így köszöntötték az õszt!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-24 10:53:43
Hamisítatlan késõ nyári idõ fogadta azokat a közel s távoli vendégeket, akik eleget tettek a váncsodi õszköszöntõ fesztiválra szóló meghívásnak, s kilátogattak a református templom melletti rendezvénytérre.

Minden várakozást felülmúlt a fõzõversenyre benevezett csapatok száma: tíz helyett 15 rokoni, baráti csapat vállalkozott gasztronómiai tudásának megmérettetésére, míg két csoport versenyen kívül fõzött. A fõzõcsapatok elnevezése is ötletességrõl tanúskodott, nemcsak az elkészült ételek beltartalma: Konyhatündérek, Csülök csapat, Másnaposak, Kezes-lábasok, Have-rock, Tettyei Szittyák, stb. Miközben a bográcsokban, üstökben rotyogott az ebédnek való, a sportpályán három csapat – Váncsod, Mezõpeterd és Gáborján – focistái rúgták a bõrt. A kupát a gáborjániak nyerték meg. Az egészségükért aggódók pedig ingyenes vércukor- és vérnyomásmérésen vehettek részt, a Gróf Tisza István Kórház sátrában.

 

 

Fotók: HajduPress, Nyírõ Gizella

 

 

 

 

 

A hivatalos megnyitóra megérkezett a térség országgyûlési képviselõje, Vitányi István, valamint a megyei közgyûlés elnöke, Bodó Sándor, aki egyúttal az õszköszöntõ fesztivál fõvédnöke volt. Szalay Csaba polgármester megnyitója után Vitányi István lépett mikrofonhoz, aki ételkóstolási tapasztalatait osztotta meg a jelenlévõkkel. Úgy fogalmazott, mindenki szívét-lelkét beleadta a finomságokba, ezért õ személy szerint minden csapat teljesítményét kitûnõre minõsítette. Bodó Sándor örömét fejezte ki a település lakóinak összefogása láttán, hiszen – mint mondta – örülni sem jó egyedül, búsulni meg pláne nem!

 

 

 

 

 

 

 

A váncsodiaknál azt tapasztalta, nem szorulnak mások tanácsára, elegük van abból, hogy mások, felülrõl mondják meg, mi a jó nekik. – „Szükség van az ilyen napokra, amikor önfeledten örülhetünk egymásnak, kibeszélhetjük magunkat, ugyanakkor hasznosan szórakozhatunk” – hangoztatta a közgyûlési elnök, majd Szalay Csabával együtt adták át a fõzõverseny helyezettjeinek járó, nemzeti színû szalaggal átkötött fakanalakat. A legnagyobbat a gyõztes – Csülök - csapat kapta juhtúrós sztrapacskás kakastaréj pörköltjéért. Második lett a Zöldborsók csapata sertéspörköltje, harmadik a Martfûrõl érkezett Pásztor Tüzép csapatának gulyáslevese palacsintával. Különdíjban részesült az Arany mezõ csapatának toroskáposztája, a Kezes-lábasok sertés pörköltje, valamint a Babozsiva csapat kapros-csomboros töltött káposztája

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kulináris élvezetek után következett a nagyszínpadon az amatõr mûvészeti csoportok fellépése. Volt mazsorett az esztári Huncutkák elõadásában, zumba nagyváradi fiatalokkal. A 150 éves magyar operett legnépszerûbb számait szintén nagyváradi mûvészek tolmácsolták. A helyi Mesevilág Óvoda gyermekeinek mûsorát a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Mûvészeti Iskola növendékeinek produkciója követte, majd fellépett a Berettyóparti Senior Tánccsoport, a váncsodi Fehér Akác Népdalkör, a körösszegapáti Nárcisz Nemzetiségi Néptáncegyüttes. Nagy sikert aratott a vegyes korosztályt képviselõ helyi Angel Linedance Club fergeteges mûsora. Akinek pedig mindez nem volt elég, italbringázhatott, vagy quadozhatott.

 

A napot retro diszkó zárta a ’80-as, ’90-es évek slágereinek számaira.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!