2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Újabb magyar banknál jön az olcsóhitelForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2012-09-28 09:55:33
Újabb nagyobb banknál érhetõek el a új kamattámogatott hitelek. Az FHB, OTP és K&H bankokkal szemben az Unicredit csak használt lakás vásárlására kínálja kedvezményes hitelét, melynek költségei az elsõ évben 8,95-9,41 százalék kamatperiódustól függõen.

A törvény által maximumnak meghatározott kamattal indítja útjára saját kamattámogatott hiteltermékét az Unicredit. A teljes ügyleti kamat az ÁKK referenciahozam százharminc százaléka és még 3 százalék, ebbõl az elsõ évben 8,95, illetve 9,41 százalékot fizetnek meg az ügyfelek. Ez az aktív banki ügyfeleknek 0,5 százalékponttal csökkenthetõ. Az új lakás vásárlására is kínál kamattámogatott hiteleket a bank, de ezeket a régi típusú, 2009-ben bevezetett feltételek szerint.

Annak, hogy az UniCredit Bank az új kamattámogatott hitelek közül a használt lakás vásárlására igényelhetõvel lépett a piacra, két fontos oka van. Egyrészt, ügyfeleink és az érdeklõdõk túlnyomó többsége használt lakás vásárlására keresett nálunk kamattámogatott hitelt, vagyis erre tapasztaltunk jól érzékelhetõ keresletet. Másrészt, új lakás vásárlására, építésére és meghatározott korszerûsítési célokra már eddig is volt és továbbra is van kamattámogatott hitel a kínálatunkban, ez a 2009 óta igényelhetõ hitel ráadásul az ügyfelek számára elõnyösen hosszabb idõre, 20 éven át biztosít kamattámogatást - mondta el kérdésünkre Bunna Gyula ügyvezetõ igazgató, Lakossági és kisvállalati divízió, UniCredit Bank Hungary Zrt.

A bank két eltérõ hitelperiódussal tette elérhetõvé az új kamattámogatott hiteleket. Az ÁKK referenciahozam 130%-ra 3% kamatfelárat tesznek, de az Aktív kedvezménnyel -melyet más jelzáloghitelére is nyújt a Bank- ez a felár 2,5%-ra csökken. Az Aktív kedvezmény feltétele legalább 150 000 Ft rendszeres havi jóváírás, és kártyás vásárlás minimum 15 000 Ft értékben.

A 6. évtõl a kölcsön kamatozása a Bank piaci kamatozású lakáshiteleinek kamatozásával fog megegyezni, méghozzá a magasabb kamattal kínált induló költségek nélküli kondíciókkal (1 éves kamatperiódusra vonatkozóan). A UniCredit, csakúgy, mint több más pénzintézet is, díjvisszatérítéssel enyhít a hitelfelvétel induló költségein, az Otthonteremtõ hitel értékbecslési díját és közjegyzõi díját visszatéríti a folyósítást követõ 60 napon belül - hívta fel a figyelmünket Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelszakértõje.

Kamattámogatott hitelek

Az eddigi banki ajánlatoknak több közös eleme is van, amitõl a törvényi szabályozás miatt el sem térhetnek. Ilyen a maximálisan felszámolható ügyleti kamat (a kamatplafon), ami az Államadósság Kezelõ Központ (ÁKK) által megállapított megelõzõ három hónapban közzétett 1 vagy 5 éves aukciós (ennek hiányában referencia) átlaghozamok 130 százalékának 3 százalékponttal növelt értéke .

A jogszabály a kamattámogatás mértékét is pontosan meghatározza, ennek mértéke a hitelcéltól és új lakás vásárlása, építése esetén gyermekszámtól is függõen eltérõ, a már említett ÁKK referenciahozam bizonyos százaléka. Az Unicreditnél jelenleg csak használt lakásra lehet új kamattámogatott hitelt ígényelni, de a régi kamattámogatás továbbra is megmaradt az új lakásra vágyóknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!