2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Betiltották a játékgépeketForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-02 13:45:36
A parlament kivételesen sürgõs eljárásban tárgyalta az errõl szóló javaslatot, amelyet 238 igen szavazattal megszavaztak a képviselõk. A törvény várhatóan napokon belül életbe lép.

A parlament keddi döntésével megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók mûködtetését, pénznyerõgépek így csak játékkaszinókban üzemeltethetõk a jövõben.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfõn benyújtott törvényjavaslatát 238 igen szavazattal, egy nem és nyolc tartózkodás mellett, kivételes sürgõs eljárásban fogadta el az Országgyûlés. A szabályozás alapján pénznyerõ-automata a továbbiakban csak játékkaszinóban mûködtethetõ, máshol - így például vendéglátóhelyeken - nem üzemelhetnek játékgépek. A törvény a kihirdetése utáni napon életbe lép, a korábban kiadott engedélyek hatályukat vesztik.

A kormány hétfõi rendkívüli ülésén döntött a pénznyerõ-játékautomaták mûködtetésének szinte teljes tilalmáról. Lázár János államtitkár azt mondta, a korábbi intézkedések csak részben érték el azt a célt, hogy a leghátrányosabb helyzetben élõk ne dobálják játékgépekbe a pénzüket, másrészt "súlyos nemzetbiztonsági kockázatok" is felvetõdtek a szerencsejáték-iparban érdekeltek tevékenységével kapcsolatban.

Több tízezer ember munkanélküli lesz, a játékosok pedig ezután feketén fognak játszani - írta hétfõi közleményében a Magyar Szerencsejáték Szövetség a kormány döntésére reagálva.

A nyerõgépek betiltásáról szóló törvény a kihirdetése utáni napon lép életbe, tehát még meg kell jelennie a Magyar Közlönyben, elõtte pedig még Áder János köztársasági elnöknek is alá kell írnia.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!