2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Kerékpártolvajokat fogtak az újfalui rendõrök: vigyázzon!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-03 15:22:27
Kerékpártolvajokat fogtak el és vettek õrizetbe tegnap a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság nyomozói.

Az eset kapcsán a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság fontosnak tartja, a hasonló esetek megelõzését célzó felhívás közzétételét. Ne adjanak esélyt a tolvajoknak! Berettyóújfalu városában az elmúlt hetekben több kerékpár lopás is történt.

Többnyire lakótelepi lakások alagsorából, illetve a folyosókról, valamint közintézmények környékérõl tulajdonították el a kétkerekûeket. A nyomozások során a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság nyomozói olyan információk birtokába jutottak, mely alapján beazonosították az elkövetõket. Ennek eredményeként két 19 éves helyi férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akiket õrizetbe vettek. Ellenük lopás vétsége miatt folyik tovább a büntetõeljárás.

A rendõrség az ilyen jellegû bûncselekmények megelõzése érdekében az alábbiakat tanácsolja:

- Még ha csak pár percre hagyják is õrizetlenül kerékpárjukat, akkor is használjanak legalább két, jó minõségû, masszív zárat! A lakat (zár) lehetõleg olyan legyen, amely a vázat és a kerekeket is átéri! A kerék és a váz legyen mindig együtt, egy stabil tárgyhoz (pl. fa, kerékpártároló, korlát, stb.) rögzítve! - Rövid idõre se hagyják lezáratlanul kerékpárjaikat! A lezáratlanul hagyott kerékpárok könnyû prédát jelentenek az elkövetõknek, hisz fizikai erõszak alkalmazása nélkül is, könnyedén eltulajdoníthatóak.

- A tartozékokat (pl.: sebességmérõ órát, lámpát, kulacsot, pumpát stb.), illetve mindazt, ami mozdítható a kerékpárról, vegyék le, és vigyék magukkal!

- Amennyiben a kétkerekût lépcsõház alagsorába, tárolójába helyezik el, érdemes az ajtót komolyabb zárszerkezettel ellátni és figyelni arra, hogy ne feledkezzenek meg annak bezárásáról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!