2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Diadal a diákolimpián: berettyóújfalui testvérek sikere!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-22 10:46:08
Október 13-án a magyar diáksport szövetség megbízásából a magyar triatlon szövetség rendezte meg Szekszárdon a 2012/2013. tanévi "B" és "A" kategóriás duatlon diákolimpia országos döntõjét. Berettyóújfalui gyerekek is taroltak!

A hat korcsoportban az elõzetes nevezéseknek megfelelõen több mint 1300-an depózták be kerékpárjukat a szekszárdi futballcsapat erre a napra duatlon-stadionná átalakuló otthonában. A legfiatalabbak 500 m futásból, 2 km kerékpározásból és egy újabb 250 m-es futószakaszból álló versenyével délelõtt indult a program, és az V-VI. korcsoportos lányok vetélkedésével (3 km, 12 km, 1,5 km) négy órakor zárult a verseny. Az országos döntõ - rangjához illõen - izgalmas futamokat, nagy csatában eldõlt helyezéseket és magabiztos gyõzelmeket egyaránt tartogatott a több ezres nézõközönségnek. A nagy mezõnyöket, a lelkes fiatalokat, örömkönnyeiket látva a szervezõk úgy vélik: sikeres és a sportágnak jó hírverést jelentõ országos döntõt rendezek Szekszárdon.

 

Mi hajdú-bihariak is büszkék lehetünk ezen esemény kapcsán, hiszen egy ifjú testvérpár is szép eredményekkel tért haza. A Dobi-testvérek a berettyóújfalui József Attila Általános Iskola növendékei, Lili nem mellékesen diákolimpiai bajnoki címmel büszkélkedhet, Gergõ pedig példásan szerepelt korcsoportjában.

 

A pontos eredmények:

 

NSI DUATLON DIÁKOLIMPIA OB. 2012. SZEKSZÁRD

 

Nõi, 1. korcsoport ’A’

1.  hely:               DOBI LILI  JÓZSEF A. ÁLT.ISK.     BERETTYÓÚJFALU           Végeredmény 0:10:22

 

II. KORCSOPORT Férfi, 2. korcsoport ’A’

 

15. hely: DOBI GERGÕ   JÓZSEF A ÁLT.ISK.           BERETTYÓÚJFALU           Végeredmény: 00:16:47

 

Gratulálunk a fiataloknak a szép helyezésekhez!

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!