2024. április 24. Szerda, György.
 
Küszöbön az ingatlanadóForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-05-13 09:27:11
Sem konkrét, sem elvi döntés nem született az MSZP kedd délutáni frakcióülésén az ingatlanadóval kapcsolatban

A több mint ötórás tanácskozás után Mesterházy Attila frakcióvezetõ egyetlen részletet sem árult el a tervezetrõl. Pusztán annyit mondott: a szocialista frakció felkérte a Pénzügyminisztériumot, hogy folytassa az ingatlanadó tervezetének kidolgozását.

 

A Független Hírügynökség információi szerint az MSZP frakciója elõtt Oszkó Péter pénzügyminiszter a következõ tervezetet ismertette: 2, 10 és 30 millió forint lehet a jövõre bevezetendõ ingatlanadó sávhatára, valamint ezeken belül az ingatlan értékének 0,2, 0,35 illetve 0,5 százaléka az éves mértéke. Úgy tudni, hogy az ingatlanadó alól a nyugdíjasok és a munkanélküliek kaphatnának mentességet.

 

A 2010-re vonatkozó SZJA-szabályok kapcsán információink szerint a Pénzügyminisztérium azt javasolja, hogy 5 millió forintra emelkedjen az alsó kulcs sávhatára. A két kulcs mértékét pedig 17, illetve 32 százalékban szabná meg a kabinet, de meghagyná a 4 százalékos különadót.

Az MTV kedd esti Híradója szerint a termõföldet kivéve minden ingatlan után meg kellene fizetni az ingatlanadót. A garázsok és üdülõk után lenne a legnagyobb az új teher: az ingatlan értékének 1 százaléka. A mûsorban megszólaló szakértõ szerint az ingatlanadó bevezetésével felértékelõdhetnek a kisebb értékû ingatlanok, és sokan adhatják el 4-5 szobás házukat, lakásukat - õk megpróbálják majd kisebbre cserélni otthonukat, mert az új adóval már nem tudnák fizetni hiteleiket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!