2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rádõlt egy sír egy 5 éves kislányra a szerepi köztemetõbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-12 14:16:28
Szerep – A vasárnapi balesetet követõen átnézzük a szerepi temetõ sírköveit, s ha valamelyiket veszélyesnek ítéljük meg, azt leemeljük, és elhelyezzük a sírhely mellett – mondta a Naplónak hétfõn Gyõri Balázs szerepi polgármester, hozzátéve: a most leborult, méterszer méteres márványtömböt 2007-ben állították, és semmit sem utalt arra, hogy micsoda bajt okozhat. Sõt, a sírkõ nemrég egy szélvihar alkalmával sem mozdult el, ami legalább gyanússá tehette volna.

A helyi köztemetõbe – mint írtuk – vasárnap délután látogatott ki egy négytagú család. A rendõrség hétfõi közlése szerint a két gyermek eltávolodott a szüleitõl, akik az egyik sír rendbetételével voltak elfoglalva. Ekkor, eddig tisztázatlan okból borult rá a nehéz tömb az öt éves kislányra, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a mentõk. A rendõrség – szakértõ bevonásával – büntetõeljárás keretében vizsgálja a felelõsség kérdését.

Juhász Judit, a debreceni köztemetõt üzemeltetõ AKSD Kft. szóvivõje lapunknak elmondta: idõnként felülvizsgálják a sírhelyeket, s a testi épségre veszélyes tömböket ráfektetik a sírra. Ezt a feladatot a temetõ forgalmában kiemelt idõszaknak számító Halottak napja elõtt is elvégeztük – jegyezte meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!