2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Életbe lépett a kilakoltatási moratóriumForrás: ingatlanok.hu
Utolsó módosítás: 2012-12-04 18:21:20
Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.

A törvény szerint a december 1-jétõl március 1-jéig tartó téli kilakoltatási moratórium idején a végrehajtó a lakóingatlan kiürítését elhalaszthatja, ha a kötelezett magánszemély. Erre nincs lehetõség, ha önkényesen elfoglalt lakásról van szó, vagy ha a kötelezettel szemben korábban rendbírságot szabtak ki.

Továbbá a bíróság a kiürítés végrehajtására utasít, ha a kötelezett vagy a vele egy háztartásban élõ más beköltözhetõ lakóingatlan használatára jogosult, vagy ha a végrehajtást kérõ a halasztás idejére gondoskodik a kötelezett elhelyezésérõl, vagy ha a végrehajtást kérõ magánszemély valószínûsíti, hogy a kiürítendõ lakóingatlan birtokba vétele nélkül az õ lakhatása nem biztosított.

kilakoltatás

A Bírósági Végrehajtói Kamara november elején azt közölte az MTI-vel, hogy a végrehajtási ügyek száma az elõzõ évhez képest némileg nõtt, de jobbára az idén is "kis követelések" miatt indult. A sikeres ingatlanárverések száma jelentõsen csökkent, és nem éri el az összes végrehajtási ügyek fél százalékát.

A kilakoltatási moratórium mellett október 15. és április 15. között, a fûtési szezon alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeknél tilos kikapcsolni a közmûveket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!