2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Adósságátvállalás: itt vannak a hajdú-bihari számok!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-12-06 16:28:25
Hajdú-Bihar megyében 63 település adósságát vállalja át az állam - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön Balmazújvárosban.

Tállai András sajtótájékoztatón ismertette: a megyében a 61, ötezer lakosnál kisebb településbõl 44-nek teljes mértékben elengedik az adósságát, összesen 6,9 milliárd forint értékben.
Az ötezres lakosságszámot meghaladó 21 megyei település közül 19-nek összesen 24,5 milliárd forint adósságát vállalja át az állam - közölte az államtitkár.
Tállai András kitért arra, Balmazújváros 3,63 milliárdos adósságállományának a hetven százalékát vállalják át.
Tiba István (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI érdeklõdésére elmondta: az adósságállományukból 1,6 milliárd forint mûködési, 600 millió forint pedig fejlesztési hitel, ezek mellett 1,5 milliárd forint értékben bocsátottak ki kötvényt, az ebbõl befolyt összeget szintén fejlesztésekre fordították. A hitelek közül van, amelyik jövõre jár le, ezért jelenleg összesen 3,63 milliárd forint a város adóssága.
A polgármester, aki országgyûlési képviselõ is, jelezte: Balmazújvárosnak évente 360 millió forintjába kerül az adósságtörlesztés, ez az adósság átvállalásával 250 millióval csökken.
Hozzátette: az iparûzési adóból évente mindössze 300 millió forint vagy ennél is kevesebb folyik be a városhoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!