2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Jogosultságellenõrzõ alkalmazás az államilag kamattámogatott hitelekhezForrás: ingatlantajolo.hu
Utolsó módosítás: 2012-12-13 15:50:29
A támogatott lakáshitelek iránti érdeklõdõk gyakran nem tudják megállapítani, hogy jelenlegi otthonteremtési vagy korszerûsítési elképzeléseikhez melyik támogatási forma áll rendelkezésre; illetve a rendelkezésre álló támogatási formákhoz milyen hitelcélokat érdemes kitûzni. A nyáron bevezetett új kamattámogatási rendszerû hitelek kapcsán informálódók egy részérõl az is kiderült a banki szakértõkkel folytatott online, telefonos vagy bankfióki konzultációkkor, hogy akár a korábban és jelenleg is rendelkezésre álló, a 20 éves futamidõ során államilag kamattámogatott lakáshitelt is igényelhetik

Az elõzetes tájékozódást, ezáltal a hitelcélok tervezését segítendõ az FHB Bank olyan internetes alkalmazást tett közzé, amellyel elõzetesen, kényelmesen, mindenféle feltétel és költség nélkül, az interneten megnézhetik, ellenõrizhetik, hogy jogosultak-e felvenni lakáshitelt állami kamattámogatással.

Az FHB által fejlesztett és bevezetett netes jogosultságellenõrzõ alkalmazás segít idõben felmérni a lehetõségeket.

Az FHB választékában szerepel mind a két államilag kamattámogatott lakáshitel konstrukció, s ezen felül a lakásépítési támogatás (azaz a "szocpol"), az energetikai tanúsítvány, ingatlan értékbecslés, ingatlanközvetítés, biztosítások és természetesen piaci hitelek is intézhetõek.

  • Az otthonteremtési kamattámogatás jogosultságát ellenõrzõ alkalmazás az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. Kormányrendelet által szabályozott kamattámogatott hitelekre vonatkozó feltételek teljesülését vizsgálja.
  • A kalkulátor banktól független, kizárólag a jogszabályi elõírásokat vizsgálja.
  • A kalkulátort bárki használhatja, amennyiben kíváncsi arra, hogy jogosult-e az új támogatott hitel igénylésére.
  • A kalkulátor segítségével egyszerûen, gyorsan, néhány kérdés megválaszolásával megvizsgálható a jogosultság, akár otthonról is.
  • A kalkulátor az otthonteremtési kamattámogatásra történõ jogosultságot vizsgálja az ügyfél által megadott adatok alapján, egyéb támogatás típusra történõ jogosultság ellenõrzése, vagy hitelképesség vizsgálat nem történik.

A kapcsolódó két kamattámogatott termék:

  • FHB Államilag Támogatott Lakáshitel:
  • FHB Otthonteremtõ Kamattámogatott Hitel: 

Az állami kamattámogatásra nem jogosultak számára az öt éves kamatperiódusával kiszámíthatóan törleszthetõ FHB Ötös Fix Kölcsönt ajánlja az FHB Bank:

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!