2024. április 23. Kedd, Béla.
 
NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL Forrás: B. Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2009-05-19 13:32:43
   Bogár a fülbe - Szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalta volna már meg, mekkora baj okozója lehet egy sejtelmesen feltett kérdés, egy titokzatosan elejtett mondat. Mégis mennyien szeretnek bogarat tenni a másik fülébe, nem gondolva át a következményeket.

             Elég egy titokzatos mosollyal megjegyzett: "Te tudod, de én hallottam már róla egy-két dolgot" vagy "mintha õt láttam volna azzal a nõvel, ...de persze lehet, hogy rosszul láttam."

            Egy Komádiban élõ ismerõsöm mesélte, hogy egy alkalommal Debrecenbe utazott, ahol véletlenül összetalálkozott egy rég nem látott unokabátyjával. Természetesen a nagy örömtõl egymás nyakába borultak a Nagytemplom elõtt, és elcsattantak a rokoni puszik is.

            Amikor este hazatért, meglepõdve tapasztalta, hogy a férje nem szólt hozzá. Csak járt-kelt dúlva-fúlva a lakásban, csapkodott, dühöngött. Az asszony próbálta kérdezgetni, mi a baja, de a férj nem akart megnyílni. A nõ természetesen valami munkahelyi problémára gondolt, hiszen olyan jó házasságban éltek, nem volt rájuk jellemzõ a civakodás. Több órás huzavona után az ember végre kibökte, mi nyomja a szívét. Könnyes szemmel, végtelen szomorúsággal a szemében megkérdezte élete párját, árulja el, mióta van szeretõje. Az asszony se köpni, se nyelni nem tudott. Semmit nem értett. Õ, aki éveken át hûséges társa volt a férfinek, akihez feleségül ment, vajon mivel adott okot a gyanakvásra. Végül kiderült, hogy egy komádi asszony épp a villamoson ült abban a pillanatban, amikor az ismerõsöm és unokatestvére összefutottak. Aztán a szemtanú hamarabb ért haza a kisvárosba, és természetesen sokat sejtetõen tudtára adta a férjnek, hogy felesége egy idegen férfival randizott Debrecenben. Bizony a meggyanúsított nõnek nagy utánajárással, szembesítésekkel sikerült csak tisztára mosni magát.

            Pedig a sejtelmes mondat csak így hangzott: " Pistikém! Én nem akarok beleszólni a dolgaidba, pusztán jó indulatból szólok, hogy nem ártana, ha utána néznél, miért is járkál be a feleséged Debrecenbe, mert láttam, amit láttam."

            Egy mondat csupán, amit az ártatlanság és a jóindulat köntösébe bújtattak, mégis sikerült vele fájdalmat, gyanakvást, kétkedést, bizalmatlanságot és vitát teremteni.



Megjelent B. Kiss Andrea jegyzeteit tartalmazó kötet: Egy csipetnyi élet - Íróasztalom titkai címmel. Megrendelhetõ a szerzõnél: [email protected] (Ára: 500 Ft + 150 Ft postaköltség)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!