2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Átalakulások a közigazgatásbanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-12-20 15:57:49
Az igazgatás átszervezõdik országos szinten, létrejönnek az új járási hivatalok, így Komádi a Berettyóújfalui Járásba fog tartozni.

Településünkön továbbra is mûködni fog jelenlegi helyén az okmányiroda, a gyámhivatal. A jegyzõi gyámhatósági feladat és a szociális ügyekkel foglalkozó részleg szintén járási keretek között fog tevékenykedni. A szociális feladatokból áthelyezõdik az alanyi és normatív alapon járó közgyógy ellátás, az ápolási díj, a hadigondozás. Ezeket a feladatokat 13 köztisztviselõ fogja elvégezni.

Ez a kialakuló rendszer egyben alapját képezi a létrejövõ kormányablaknak, amely csak olyan településen mûködik majd, ahol most okmányiroda van. Az elképzelések szerint ez a kormányablak 2013 õszén, de legkésõbb 2014. január elsején jönne létre, amelynek az elhelyezése várhatóan a Zonda házban lenne. Ezzel együtt jár majd egy hosszabbított ügyfélfogadás az állampolgárok részére, itt akár adókártyát, TB kártyát tudnak igényelni, valamint nyugdíjügyeket is tudnak intézni, így nem kell majd Debrecenbe utazniuk Az átkerülõ feladatokat az állam fogja finanszírozni. Az átszervezés alapvetõen az állampolgárok érdekeit szolgálja.

Január 1-tõl változás várható az építésügyi hatósági feladatok ellátásában. Az elsõfokú építésügyi hatósági feladatok a járásszékhely jegyzõjéhez kerülnek, tehát Berettyóújfaluba. Ugyanakkor Komádiban létrejön az Építésügyi Szolgáltatási Pont, amelyben a dolgozók továbbra is segítik az építésügyi feladatok intézésében az ügyfeleket, valamint az itt lévõ alkalmazottak a Települési Önkormányzati üzemeltetési feladataiban is részt vesznek.

Rozsik Rita

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!