2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nõttek az ingatlanpiaci különbségekForrás: ingatlanok.hu
Utolsó módosítás: 2012-12-24 11:38:23
Tovább nõttek az ingatlanpiaci különbségek Magyarországon az idei év folyamán - összegzi megállapításait az OTP Ingatlanpont legfrissebb ingatlanpiaci tájékoztatója.

A cég tájékoztatója szerint, melyet kedden juttatott el MTI-hez, országos viszonylatban a legdrágább kistérségben 8,8-szor annyiba került egy vásárolt ingatlan négyzetmétere, mint a legolcsóbban, de Budapesten is több mint 4,5-szeres árdifferencia mutatkozott a legfelkapottabb, illetve a legkevésbé vonzó városrészek között.

Kosztolánczy György, az OTP Ingatlanpont ügyvezetõ igazgatója szerint amíg a legolcsóbb kis faluban átlagosan 25 ezer forint alatti négyzetméteráron cseréltek gazdát az ingatlanok, addig a budai vár legfelkapottabb körzetében közel 700 ezer forintos négyzetméteráron értékesítették a lakásokat.

Az OTP Jelzálogbank friss Lakóingatlan Értéktérképe szerint a legdrágább megyeszékhely Debrecen, míg a legdrágább megye Somogy volt az idén.

eladó ház

A megyék közt a listavezetõ Somogy, illetve a rangsor utolsó helyére került Nógrád között az átlagár-különbség mintegy 2,5-szeres. A megyék közül a legnagyobb mértékben (öt százalékot is meghaladóan) Tolna, Vas és Békés megyében nõttek a lakásárak. Somogyban egy négyzetméter átlagára 201 ezer, Pest megyében 188 ezer, Nógrádban 82 ezer, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 106 ezer forint.

A legdrágább megyeszékhely az ország második legnépesebb városa, Debrecen. A legolcsóbb megyeszékhelyek pedig az ország északkeleti régiójában találhatók. Debrecenben egy négyzetméter átlagára 179, Gyõrben szintén 179, Kecskeméten pedig 170 ezer forint. Legolcsóbb a lakás Salgótarjánban 84 ezer forintos, Tatabányán 108 ezer forintos és Miskolcon 114 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagárral.

Budapesten továbbra is látszik, hogy a budai hegyvidék és a szûk belváros a legdrágább, míg a peremkerületekben lehet a legolcsóbban ingatlanhoz jutni. A fajlagos árat vizsgálva 361 ezer forinttal továbbra is a II. kerület a legdrágább, amelyet a XII., majd az V. kerület követ 336 ezer, illetve 334 ezer forint négyzetméterenkénti árral. Ingatlant a legolcsóbban a XXI. kerületben lehet venni: itt 163 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár. Csepelt a XV. (167 ezer forint), majd a XVII. kerület (179 ezer forint) követi - tartalmazza az összegzés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!