2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Megyei Polgárõr Közgyûlés KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-12-28 14:59:30
A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség a kihelyezett közgyûlését Komádiban a Közösségi Házban tartotta, ahol százhatvanan n vettek részt, - MPSZ elnökség 15 fõ, MPSZ küldöttek 106 fõ, meghívott vendégek 23 fõ és a helybeli polgárõrök, szervezõk: - 16 fõ.

 

A közgyûlésen részt vettek: - Zámbó Péter OPSZ alelnök, Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok megyei fõkapitány, Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ,Dr. Lingvay Csaba r. alezredes megyei fõkapitány helyettes, Timmer Gábor õrnagy NAV igazgató helyettes, Ujvárosi Andrásné Magyar Vöröskereszt képviselõje, Simon Ernõ fõügyész – Debrecen Városi Fõügyészség, Varjú Miklós – Személy, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara képviselõje, Dr. Uzonyi Attila r. ezredes kapitányságvezetõ Debreceni Rendõrkapitányság, Dr. Berecz József r. alezredes mb. kapitányságvezetõ Balmazújváros Rendõrkapitányság, Dr. Vincze István r. alezredes mb. kapitányságvezetõ Hajdúhadház, Dr. Gali Sándor r. alezredes mb. kapitányságvezetõ Hajdúszoboszló, Dr. Tóth Ferenc r. alezredes mb. kapitányságvezetõ Püspökladány Rendõr kapitányság, Dr. Péter Sándor r. alezredes kirendeltség vezetõ Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség, Szentesi Bálint r. százados kirendeltség vezetõ, Aranyi István r. ezredes Berettyóújfalu Rendõrkapitányság, Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárõr Szövetség elnöke, Bura Zoltán a Komádi Polgárõr Szervezet elnöke és a Komádi Polgárõr szervezet tagjai.

Elõször Tóth Attila HBMSZ elnöke köszöntötte a résztvevõket, utána Tóth Ferenc Komádi polgármestere mondott házigazdaként köszöntõt. Ezt követõen Tóth Attila megyei elnök beszámolója következett. – idézet a beszámolóból: „ A legfontosabb feladatunknak tekintjük továbbra is a Hajdú-Bihar megye közigazgatási területén élõ emberek közbiztonságának, vagyonvédelmének biztosítását, bûnmegelõzési-, közlekedésbiztonsági, természet-, és környezetvédelmi feladatok ellátását, valamint az Egyesületeink mûködési területén közbiztonsági, bûnmegelõzési célú álló, mozgó figyelõ és jelzõszolgálat mûködtetését. Ismét mozgalmas év van mögöttünk, ezért szeretnék megemlíteni néhány statisztikai adatot, amelyek alapján jól meg lehet ítélni a Hajdú-Bihar megyében mûködõ Polgárõr Egyesületek által 2012. évben elvégzett feladatok sokszínûségét. Polgárõreink 2012-ben  több, mint 560.000 szolgálati órát tudnak a hátuk mögött. Ebbõl megközelítõleg a rendõrséggel közösen 230.000 órát, a határrendészettel közösen pedig 7.600 órát töltöttünk járõr-, és egyéb tevékenységgel. (Forintosítva: a biztonsági szakemberek óradíja alapján ez közel 672. 000.000. - Ft! Megyénkben polgárõreink aktív és figyelmes munkájának köszönhetõen több elfogás, tettenérés és jelzésadás történt a rendvédelmi szervek felé. Eltûnt személyek felkutatásánál is több esetben segédkeztek polgárõreink. Összességében elmondható, hogy a 2012-es esztendõ, mint pénzügyileg, mint a szakmai munka színvonalát tekintve sikeres volt.  Sikeres programként értékelhetõ a fokozott polgárõr szolgálat megszervezése és teljesítése. A társadalom kedvezõen fogadta a látható és cselekvõ polgárõrséget, elismeri a munkánkat.” Utána a küldöttek elfogadták az új alapszabályt. Ezen a rendezvényen búcsúztatták el Dr. Fekete Csaba volt HBM rendõrfõkapitányt és itt mutatkozott be az új fõkapitány Dr. Gyurosovics József is. Ezt követõen kulturális mûsort láthattak a jelenlévõk, ahol volt bûvész és hastánc bemutató is Tóth Lujza vezetésével. Ezt követte egy finom ebéd és az öt településnek (Berettyóújfalu, Berekböszörmény, Komádi, Polgár és Újléta) a polgárõr autók átadása. A Komádi Polgárõr Szervezet nevében Bura Zoltán a Komádi Polgárõr Szervezet elnöke és Tóth Ferenc Polgármester vette át a polgárõr autót.

 

Cserép Imre

tudósító

/Fotók: - Cserép Imre

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!