2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Fidesz: rendeletben köteleznék az áramszolgáltatókat a rezsicsökkentés betartásáraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-05 14:56:40
  Budapest, 2013. január 5., szombat (MTI) – A Fidesz szerint már hétfõn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelezõ legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben.  

 

Errõl Németh Szilárd, a Fidesz parlamenti frakciójának a január 1-jétõl hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhõárcsökkentést ellenõrzõ és nyomon követõ munkacsoport-vezetõje beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti képviselõ elmondta, az elmúlt napokban 100-110 megkeresést kaptak, ezek kilencven százaléka az Elmû számlázási gyakorlata ellen emelt kifogást. Tájékoztatása szerint többen szóvá tették, hogy a társaság három hónapra elõre kiküldte tavalyi áron kiszámított számláit, illetve sokak szerint az Elmû telefonos rendszere nem engedi bediktálni az új óraállásokat. Németh Szilárd szerint a felmerülõ problémákat az okozza, hogy a gázszolgáltatókkal ellentétben a villamos energiát biztosító vállalatokat jelenleg nem kötelezi jogszabály arra, hogy a már kibocsátott számláik helyett újakat küldjenek, ha megváltozott az árszabás.

Fidesz munkacsoportjának vezetõje közölte, felkérésére a Magyar Energia Hivatal már el is készített egy olyan tervezetet, amely szabályozná ezt a kérdést, kimondva, hogy a villamosenergia-szolgáltatóknak is alkalmazniuk kell az árváltoztatásokat számlázási stratégiájukban. Németh Szilárd szerint az errõl szóló rendelet már hétfõn hatályba léphet.

A fideszes politikus kiemelte, a kormány célja, hogy január 1-jétõl minden magyar háztartásvégszámlájában érvényesüljön a tízszázalékos rezsicsökkentés. Németh Szilárd szerint azokban az esetekben, ahol ez nem valósul meg, ott az utólagos jóváírás érvényesítésére törekszenek majd. Kérdésre válaszolva hozzátette: a nagyfogyasztók esetében nem változnak az energiaár-szabásra vonatkozó szabályok, akormány pedig mindent megtesz, hogy a lakossági rezsicsökkentést ne terheljék más szegmensre.

-MTI-

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!