2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Birtokba vehetik a teljes iskolát a tanulók Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-01-11 20:22:00
Záró ünnepséget szervezett a komádi Barsi Dénes Általános Iskola az épület felújítása és bõvítése alkalmából, 2013. január 11-én.  

 

A délután 13 órakor kezdõdõ eseményt Szabóné Tóth Marianna konferálása nyitotta. A rendezvényen részt vett többek között Halász János, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ, Kapolnai Judit, tankerületi vezetõnõ, Kovács Zoltán és Bulcsú László, a Hajdú-Bihar megyei közgyûlés tagjai és Simon Albert, a Pro-Fa S. T. Kft. igazgatója. Az ünnepségen köszöntõt mondott Tóth Ferenc, Komádi polgármestere, Dr. Vitányi István, Halász János és Molnárné Kolozsvári Irén, a Barsi Dénes Általános Iskola igazgatónõje. A június óta tartó munkálatok eredményeképpen az intézmény külsõre teljes hõszigetelést és vidám színeket kapott. Belül új szaktantermek, tágas és világos új osztálytermek, csoportszobák és szertárak létesültek. „Régi épületünk helyett a továbbiakban egy hangulatos, modern környezetben folytathatjuk oktató-nevelõ munkánkat. A következõ hetekben megtörténik a szaktantermek, szertárak berendezése és ezt követõen visszatér iskolai életünk a rendes kerékvágásba. Birtokba vesszük és belakjuk a teljes épületet.” – közölte beszédében az igazgatónõ. A rendezvényen a felsõ és alsó tagozatos diákok mûsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Énekelt a Fülemüle énekkar, kisebb jelenetet adott elõ a 7.b osztály és polkát táncoltak a 3. osztályos tanulók. Ezután elvágták az új épületszárnyat elkerítõ szalagot és az érdeklõdõk körbejárhatták, megtekinthették a modern iskolarészt. Az ünnepség zárásaként állófogadás várta a vendégeket az iskola éttermében.

 

Rozsik Rita

A projekt teljes összege az emelt összegû áfa módosításával 375.460.235 Ft, melybõl 356.011.395 Ft a támogatás. A fennmaradó 5%-ból az Önkormányzat 7.660.888 Ft-ot sikeresen pályázott az Önerõ Alapból, míg a hiányzó részt szintén külsõ forrásból, a Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázattal kívánja fedezni.

 

Pályázat neve: Barsi Dénes Általános Iskola Központi Épületének felújítása és bõvítése

Komádiban

Pályázati azonosító: ÉAOP-4.1.1/2/2F-2f-2010-0001

Támogatás összege: 356.011.395 Ft

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési lap

társfinanszírozásával valósul meg.

/Fotók: Rozsik Rita és Cserép Imre/

 

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!