2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Több, mint egymilliárd fûtéskorszerûsítésreForrás: ingatlantajolo.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-15 11:09:10
Több, mint ezer jelentkezõ összesen 1 milliárd 42 millió forintnyi támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv fûtési rendszerek korszerûsítését támogató pályázatának keretében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A tárca közleménye szerint a lakosság energiahatékonysági beruházásait támogató pályázatok kiemelt jelentõsége miatt a minisztérium javasolta a kormánynak a program eredetileg 864 millió forintos keretösszegének kibõvítését 178 millió forinttal. A megítélt támogatás mintegy 2,7 milliárd forint értékû beruházás megvalósítását segítheti elõ.

A pályázók kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fûtési rendszerek beszerzésére és telepítésére igényelhettek vissza nem térítendõ, utófinanszírozású támogatást. Az NFM szerint a konstrukció népszerûségét elõsegítették a pályázati folyamat ügyfélbarát egyszerûsítései, a kizárólag elektronikus úton történõ pályázatbenyújtás és a benyújtandó dokumentumok számának csökkentése. A program hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, a háztartások rezsiköltségeinek és energiafogyasztásának csökkentéséhez. Az elnyert támogatások megrendelésekhez juttatják az ágazat hazai kisvállalkozóit, és megvalósuló fejlesztések a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítését is elõmozdítják - hangsúlyozta közleményében a szaktárca.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!