2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Ne hagyjon értéket autójában!Forrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-23 09:03:56
A Debreceni Rendõrkapitányság Gépjármû-felderítési Alosztálya négy hajdúböszörményi férfi ellen folytat eljárást, akik 2013. január 17-19. között három gépjármûvet törtek fel Debrecen különbözõ pontjain. A férfiakat elfogták és õrizetbe vették a nyomozók. Közös ezekben az esetekben, hogy a gépkocsivezetõk a jármûben jól látható helyen hagyták értékeiket, táskájukat.  

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a sértettek felelõssége is közrejátszik abban, hogy gépkocsifeltörés áldozatává vállnak. A bûncselekmények többsége be sem következett volna, ha a tulajdonosok figyelmesebben vigyáznak értékeikre.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztálya felhívja a figyelmet, hogy az utastérben ne hagyjon semmiféle értéktárgyat (ruhát, táskát), mivel ezek a tolvajok figyelmét felkelthetik. Komolyabb értéket a csomagtartóban sem érdemes hagyni. Ezen cselekmények visszaszorítására egyetlen lehetõség a megelõzés. Kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

Ne hagyjon – még a legrövidebb idõre sem – a gépkocsi ülésén táskát! (akkor sem, ha abban nincs semmilyen értéktárgy, vagy pénz)

Ne hagyjon irattartót, mappát az ülésen, boxban, még akkor sem, ha az abban tárolt jegyzet, papír nem bír mások számára értékkel. Ezt a tolvaj nem tudja.

Amennyiben a rádiósmagnó kivehetõ, azt vegyék ki, illetve a magnó elõlapját szereljék le! Lehetõség szerint ezeket vigyék magukkal, vagy nem feltûnõ módon helyezzék be a csomagtartóba!

 

Mit tegyen, ha feltörték gépkocsiját?

Haladéktalanul értesítse a helyileg illetékes Rendõrkapitányság ügyeletét! (107, 112)

Ne nyúljon semmihez, fõleg ne azokhoz a részekhez, melyeket a tettes megérinthetett! Ne változtassa meg a helyszínt!

Fontos, hogy a bûncselekmény után a gépjármûvet és környezetét átvizsgálják a rendõrség szakemberei. A megelõzés érdekében kérje szakember tanácsát, aki a gépjármûlopás-gátlóberendezésekrõl (pedál-, sebességváltó-, kormányzár, mûholdas helymeghatározótól a riasztórendszerekig) személyre szabott tanáccsal látja el.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!