2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Újabb benzináremelés jöhetForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-04 10:34:22
Az elemzõk szerint a Mol ma újabb drágulást jelent be.  

Az elmúlt hét piaci folyamataiból ötforintos benzináremelés következne, de ebbõl a Mol már pénteken érvényesített hármat, így most szerdán két forinttal drágulhat a benzin – véli a GKI Energiakutató. A gázolaj tarifája várhatóan most sem változik. A cég szerint a benzin kiskereskedelmi átlagára 431 forint, a gázolajé 432 forint lehet.

A Portfolio.hu szerint hasonló érvelés alapján 3-4 forintos drágulást jósol a benzinnél. A gazdasági portál szintén úgy számol, hogy a dízel ára nem változik.

A Mol korábban bejelentette, hogy a piaci árváltozásokat már hetente kétszer (hétfõn és szerdán) tekinti át az aktuális valutaárfolyam és a tõzsdei árak alapján, így az árak szerdán és pénteken is módosulhatnak. A döntések ugyanakkkor a nagykereskedelmi árakra vonatkoznak, az árváltoztatásokról a kutak üzemeltetõi saját maguk dönthetnek.

A múlt héten 10 forinttal drágult a benzin, a szerdai hét után pénteken újabb három forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát a Mol. A gázolaj ára akkor sem változott. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt. Az autósok 20-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak egyes kutak árai között.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!