2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Vizes Élõhelyek VilágnapjaForrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-02-12 12:24:35
  Komádiban a Közösségi Ház és Városi Könyvtár minden év februárjában megemlékezik a Vizes Élõhelyek Világnapjáról.  

 

A Vizes Élõhelyek Világnapja február 2. 1972-ben ezen a napon fogadták el az iráni Ramsar városában az úgynevezett Ramsari Egyezményt, amelyben a biológiai sokféleség megõrzése érdekében a kormányok felelõsséget vállaltak a vizes élõhelyek védelméért. Magyarország 1979-ben írta alá a dokumentumot, és azóta 23 különösen védett területet jelöltek ki (köztük a Fertõ-tavat, a Balatont, a Velencei Madárrezervátumot, a kiskunsági szikes tavakat, a Hortobágy egyes részeit, a tatai Öreg-tavat).

A világnap alkalmából a Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói vetélkedõt szerveztek a Barsi Dénes Általános Iskola 4. osztályosai számára a Közösségi Ház nagytermében, február 7-én. Összesen 8 csapat jelentkezett az ügyességi és mûveltségi feladatokban bõvelkedõ játékos megmérettetésre. A verseny végén a három legjobb eredményt elérõ csapat 1-1 társasjátékot nyert, de a többi résztvevõ is jutalomban részesült.

Február 8-án pedig filmvetítést szerveztek az általános iskola 1. osztályosai számára, akik a Vad Magyarország c. természetfilmet láthatták a Közösségi Ház nagytermében.

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!