2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Ezúttal a benzin drágulhat szerdánForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-16 11:52:08
Ezen a héten február 15-én, pénteken a gázolaj ára már kissé emelkedett, ezért várhatóan február 18-én, hétfõn a megelõzõ 3 tõzsdenap alatti árváltozásokat figyelembe véve 2 forint körüli benzin áremelés bejelentése valószínûsíthetõ. Így, várhatóan a benzin kiskereskedelmi átlagára 436 forintra emelkedik, míg a gázolaj ára 438 Ft marad február 20-án, szerdán - prognosztizálja a GKI Energiakutató Kft.

A prémium ólmozatlan benzin (10 ppm ESZ 95) tonnánkénti ára (dollárban) a mediterrán piacon az elmúlt héthez képest átlagosan 1 százalékkal nõtt. A motorikus gázolaj (EN590) jegyzésára heti átlagban 0,7 százalékos emelkedést mutatott.  A forint árfolyama a dollárral szemben az elmúlt hét átlagában egy hajszálnyit (0,2 százalék) erõsödött.  A hét folyamán a kóolaj (Brent) ára a hétfõi 119,5 dollárról péntekre 118,5 dollár/hordós szintre mérséklõdött. Az üzemanyagok jegyzési ára az európai piacokon eltérõ ütemben változott, az észak-európai piacokon erõsebb volt a benzin áremelkedése, mint a dél-európai, mediterrán piacon, a Reuters adatai szerint - írja a GKI Energiakutató Kft.

A már literre és forintra átszámolt tõzsdei jegyzésárak így a héten a benzin esetében 0,8 százalékos, míg a gázolaj esetében 0,5 százalékos áremelkedést mutatnak.

A szakemberek szerint a nemzetközi piaci folyamatok összességében – a 27 százalékos áfával is növelten – a benzin esetében 2 forint körüli emelés bejelentését valószínûsítik február 18-án, hétfõn.  Ezért várhatóan a benzin kiskereskedelmi átlagára 436 forintra emelkedik, a gázolaj ára változatlan marad 438 forinton február 20-án, szerdán.

mfor.hu

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!