2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ismét nyert a Faluház (sajtóközlemény)Forrás: B.Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2013-02-26 14:35:58
A 2011-ben megnyert 29.129 490 Ft TÁMOP-os pályázat után ismét húszmillión felüli támogatást tudhat magáénak a csökmõi Faluház és Könyvtár. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Bihari Intézmények Együttmûködése" címû, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0024 jelû pályázatát a Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága 21.279.580 Ft összegû támogatásra tartotta érdemesnek. A pályázati pénzt a kulturális intézmény tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásának részvételére használhatja fel.               

A Bihari Intézmények Együttmûködése (BIE) címû projekt nyitókonferenciája 2013. február 28-án lesz a csökmõi Faluházban, ahol Tóth Ferenc alpolgármester köszönti a megjelenteket, majd Dr. Juhász Erika, a Debreceni Egyetem tanszékvezetõ egyetemi tanára tart elõadást a közösségi mûvelõdés bihari térségben betöltött szerepérõl. Ezt követõen Harasztosi Sándor, a Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskolai Egyesület elnöke beszél a népfõiskolai kezdeményezésekrõl, és azok kistérségi közmûvelõdésre gyakorolt hatásukról. A nyertes projektet Tóthné Almási Zsuzsanna projektmenedzser ismerteti.  

Mivel a pályázat a csökmõi mellett a körösszakáli, az újirázi és a zsákai nevelési-oktatási intézményeket is érinti, ezért több óvónõ és tanár érkezik ezekrõl a településekrõl is. A projektben résztvevõ pedagógusoknak nagy segítség az, hogy a támogatásból új szakkörök, versenyek, kirándulások, és táborok valósulhatnak meg. A négy településen összesen 11 heti szakkör, 6 havi szakkör, 4 rendhagyó óra, 6 verseny, 12 témanap, 1 tehetséggondozás, és 5 tábor lesz az elkövetkezendõ egy év alatt. A projektben résztvevõk várható létszáma 946 fõ. A több helyszínen, több formában megvalósuló projekt kedvezményezettje és megvalósítója a csökmõi Faluház és Könyvtár.

 

Tóthné Almási Zsuzsanna

projektmenedzser

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!