2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Két nap és lejár a határidõ!Forrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-27 11:29:51
Két napjuk van az erdõgazdálkodóknak, hogy február 28-ig leadják a fiatal erdõk állományneveléséhez kapcsolódó támogatási kérelmüket. 83-8000 euró a tét hektáronként, azaz akár 24 millió forintot is megszerezhet az ügyes pályázó.

2013. február 28-ig vissza nem térítendõ támogatás igényelhetõ az erdõk gazdasági értékét növelõ befejezett ápolás, tisztítás, törzsnyesés céljára. Támogatás igénybevételére az az erdõgazdálkodó jogosult, aki legalább 20 hektár olyan erdõrészlet területén gazdálkodik, amely magán- vagy önkormányzati tulajdonban van. Azon erdõrészletekre vonatkozóan is pályázhat az erdõgazdálkodó, amely a 2012. évi támogatási idõszakban is szerepelt igényként. A legkisebb támogatható terület tevékenységenként 1 hektár, amelyet a támogatási kérelemben, az adott tevékenységgel érintett erdõrészletek összterülete alapján kell megállapítani. Az erdõrészletek minimális mérete 0,3 ha. Befejezett ápolás esetén azonban az erdõrészlet 0,3 hektár nagyságot elérõ részterülete is támogatható.

A támogatás mértékének meghatározása erdõrészletenként, területi kategóriák és az igényelt tevékenység alapján történik. A területi kategóriákat a 25/2012. (III. 20.) számú VM rendelet 7. § (1) bekezdése, az erdõrészletenként maximálisan megítélhetõ támogatás mértékét a 25/2012. (III.20.) VM rendelet 1. melléklete rögzíti. Az erdõrészletenként maximálisan megítélhetõ támogatás mértéke 83 – 8000 euró között van. A kifizethetõ támogatás összege nem haladhatja meg a kiadásigazoló bizonylattal igazolt kiadások 50%-át. A támogatási jogosultság megállapítása során az Országos Erdõállomány Adattárban szereplõ adatoknak a támogatási kérelem benyújtási idõszakának elsõ napja szerinti aktuális állapotát kell figyelembe venni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!