2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Számos lopás történt Hajdú-Bihar megyében – Rendõrségi hírösszefoglalóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-27 12:20:08
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. február 26-én is több esetben történt rendõri intézkedés.

Az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el és 24 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük körözés alapján 3 személyt, további 6 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 2 esetben történt. Megyénk közútjain 3 könnyû sérüléssel járóközlekedési baleset volt.

Csoportos garázdaság

A Hajdúhadházi Rendõrkapitányság büntetõeljárást folytat három személlyel szemben csoportosan elkövetettgarázdaság bûntettének megalapozott gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapján 2013. február 26-án délután a nyíradonyi Mikszáth Kálmán utcában három helyi férfi, egy kerékpár miatt kialakult nézeteltérés okán, elõzetes szóváltást követõen bántalmazott egy 22 éves fiatalembert. A helyszínre rövid idõn belül nagy erõkkel kiérkezõ egyenruhások az egyik elkövetõt lakásán fogták, másik két társa, annak hírére, hogy keresik õket az egyenruhások, feladta magát a Nyíradonyi Rendõrõrsön. Mindhármukat gyanúsítottként kihallgatták majd õrizetbe vették a nyomozók.

Önbíráskodók

A Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztályánönbíráskodás bûntette miatt indult eljárás F. Tamás 28 éves nádudvari lakosok ellen.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. február 26-án délben megjelent a sértett házánál, ahol az elõzõleg ott hagyott sál visszaadását követelte. A sértett erre nem volt hajlandó, ezért a 28 éves férfi szidalmazta majd megütötte. A bejelentést követõen a rendõrök az elkövetõt elfogták és elõállították a Nádudvari Rendõrõrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták majd õrizetbe vették a nyomozók.

Szabadságukban korlátozva

Tiltott kéjelgés szabálysértése miatt a debreceni rendõrjárõrök egy 32 éves nyírmihálydi nõt, a Hajdúhadházi Rendõrkapitányság járõrei egy 29 éves hajdúhadházi nõt állítottak elõ 2013. február 26-án délután. Az elõállított nõk védett övezetben az arra haladó gépjármûvek vezetõinek kínáltak anyagi ellenszolgáltatás ellenében szexuális szolgáltatást. A tetten ért örömlányokat szabálysértési õrizetbe vették.

A hajdúszoboszlói járõrök 2013. február 26-án délelõtt elfogták és elõállították a kapitányságra azt a helyi férfit, aki belerúgott a járõrautóba. A férfi azért haragudott meg a járõrökre, mert feleségével szemben egy közlekedési szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Az elfogott 55 éves férfit garázdaság szabálysértése miatt szabálysértési õrizetbe vették.

A Derecskei Rendõrõrs rendõrei garázdaság szabálysértése miatt intézkedtek egy 50 éves helyi asszonnyal szemben, aki 2013. február 26-án délután egy korábbi nézeteltérés miatt szomszédasszonyával trágárul kiabált, megfenyegette. Az asszonyt szabálysértési õrizetbe vették.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság egy pocsaji férfit bolti lopás, egy pocsaji nõt kerékpárlopás miatt vett szabálysértési õrizetbe 2013. február 26-án. A Hajdúnánási Rendõrkapitányság bolti lopás miatt vett szabálysértési õrizetbe egy 16 éves fiatal férfit, aki egy nagyáruházból szeszesitalt tulajdonított el. Az illetékes rendõrkapitányságok szabálysértési õrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Szerelvényeket loptak, de elfogták õket

A debreceni rendõrök 2013. február 26-án délelõtt elfogtak három helyi férfit, akik a Vágóhíd utcán egy cég telephelyérõl radiátorokat és fémcsöveket loptak el. Az elkövetõk az ingatlan kerítését kivágták és úgy jutottak be a telephelyre, ahol az egyik épületbõl ellopták a szerelvényeket, majd azokat egy kézikocsin akarták elszállítani. A rendõrök azonban ezt megakadályozták. A tetten ért tolvajok hátizsákjában a járõrök csavarhúzót és fémfogót is találtak. A három (18-29 éves) férfit, elõállították a Debreceni Rendõrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd õrizetbe vették õket. Ellenük kisebb értékre elkövetett lopás bûntettének megalapozott gyanúja miatt folytatódik a nyomozás.

Sportruhákat lopott

Debrecen egyik sportüzletébõl lopott ruházati cikkeket az a nõ (2013. február 26-án délelõtt), akit a biztonsági õrök tetten értek és errõl értesítették a rendõrséget. A helyszínre érkezõ járõrök a 14 éves elkövetõt elfogták és a kapitányságra elõállították, ahol dolog elleni erõszakkal elkövetett lopás vétsége miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Mûszaki cikkeket loptak

Debrecen egyik nagyáruházában mp3 lejátszókat lopott – 2013. február 26-án délután – egy 22 éves férfi és egy 18 éves nõ, de a biztonsági õrök tetten érték õket. A helyszínre érkezõ járõrök elfogták a két hajdúhadházitolvajt, akiket elõállítottak a Debreceni Rendõrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták õket. Az ügyben J. Sándor és L. Julianna ellen kisebb értékre elkövetett lopás bûntette miatt folytatódik a nyomozás.

Körözték

A Veszprémi Járásbíróság adott ki korábbanelfogatóparancsot az ellen a 43 éves férfi ellen, akit 2013. február 26-án a délutáni órákban a lakásában fogtak el a rendõrök. A debreceni férfit elõállították a kapitányságra és õrizetbe vették.

Élelmiszer lopáson érték tetten

Élelmiszert lopott 2013. február 26-án délután egy debreceni üzletbõl egy 18 éves nõ, azonban az ott dolgozó biztonsági õrök tetten érték és errõl értesítették a rendõrséget. A kiérkezõ járõrök a bocskaikerti nõt elfogták és elõállították a kapitányságra, ahol meghallgatása után õrizetbe vették. Az elkövetõ ellentulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Megzavarták a lopásban, majd elfogták

Debrecenben a Rákóczi utcán lévõ egyik ház udvarról próbált meg értékeket ellopni 2013. február 26-án éjszaka az a 32 éves férfi, akit az ingatlan tulajdonosa megzavart. A tolvaj elõször elbújt az udvaron, majd a kapun átmászva próbált meg elmenekülni a helyszínrõl. A tulajdonos azonban egy közelben lévõ gyalogos férfi segítségét kérte, akivel együtt a rendõrök kiérkezéséig visszatartották az elkövetõt. A helyszínre érkezõ járõrök a debreceni férfit elfogták, majd elõállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyben K. László Zsolt ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének kísérlete miatt folytatódik a nyomozás.

Élelmiszert lopott

Debrecen egyik áruházából élelmiszert lopott 2013. február 26-án az esti órákban egy 48 éves debreceni férfi. Az áruvédelmi kapun keresztül azonban már nem tudott átjutni, mert a biztonsági rendszer jelzett. A biztonsági õr a történtekrõl értesítette a rendõrséget. A járõrök a tolvajt elfogták és a kapitányságra elõállították, majd meghallgatását követõen õrizetbe vették. A helyi férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Alkoholt rejtett a ruházata alá

A kabátja alá rejtve próbált meg – egy debreceni nagyáruházból – alkoholt lopni egy 24 éves férfi (2013. február 26-án este), akit tetten értek az ott dolgozó biztonsági õrök. A helyszínre érkezõ rendõrök a debreceni férfit elfogták és elõállították a kapitányságra, majd meghallgatása után õrizetbe vették. Ellenetulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folyik az eljárás.

A kertészkedési szezon közeledtével munkaeszközt lopott

Metszõollót akart szintén a ruházata alá rejtve ellopni egy debreceni áruházból (2013. február 26-án este) egy helyi férfi. Tettét azonban látták a biztonsági õrök, akik értesítették a rendõrséget. A járõrök az 59 éves férfit elfogták és elõállították a kapitányságra. A meghallgatását követõen õrizetbe vették a rendõrök. A férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt az eljárás tovább folytatódik.

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!