2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Újra megépítik a Titanic-otForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-28 09:18:07
  Három év múlva már szelheti a habokat az egykori óceánjáró pontos mása. Az elsõ útján Southampton-ból New York-ba indul és remélhetõleg másodikra célba is ér.  

 

Nem a film kap második részt, hanem valóban újra megépülhet minden idõk legismertebb óceánjáró hajója, az elsõ útján tengersírba merülõ Titanic. A luxus óceánjáró 1912 áprilisában süllyedt el, a fedélzeten utazó 2 200 utasból mindössze 700 élte túl a katasztrófát.

Egy ausztrál milliárdos vállalkozó, Clive Palmer finanszírozza a projektet, melynek során újra megépítik a hajót, jelentették be kedden New York-ban. Az ötletgazda némi fekete humort is belevitt tervei felvázolásába, arról beszélt, hogy manapság jóval kisebb eséllyel érheti baj a hajót a klímaváltozás miatt visszahúzódó jégtakaró miatt.

A hajó külsõre megszólalásig hasonlít majd a 101 éve elsüllyedt elõdjéhez, igyekeznek mindenben követni az akkori megjelenést, beleértve a berendezést, a termek kialakítását, a török fürdõt, de a személyzet egyenruháját is. Az utasok is korabeli kosztümöket vehetnek fel, melynek ára benne foglaltatik a várhatóan horribilis jegyárakban.

A külcsín alatt a modern megoldások szolgálják majd a hajó utasainak kényelmét és biztonságát. Az ‘igazi’ Titanic-ot szén hajtotta, utódjában dízel aggregátorok teszik ugyanezt. (Palmer éppen a szénbányászatból tett szert milliárdokra.)

A rossz tapasztalatok miatt kínosan ügyelnek majd rá, hogy minden utas számára legyen hely a hajó mentõcsónakjaiban.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!