2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Fokozott ellenõrzés során buktak le – Rendõrségi hírek Hajdú-BiharbólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-16 10:55:19
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 10 személyt fogtak el és 27 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 6 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt körözés alapján, míg 3 személyt az ország területén történõ jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

Megyénk közútjain 1 könnyû sérüléssel járóközlekedési baleset történt. Az ittasság ellenõrzések során 8 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérõ.

Fokozott ellenõrzés

Nádudvar területén 2013. április 14-én közlekedésbiztonsági, közbiztonsági és bûnügyifokozott ellenõrzést hajtottak végre a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság, valamint a készenléti rendõrség munkatársai. A rendõrök munkáját a polgárõrök is segítették.

Az ellenõrzés során egy személyt körözés alapján fogtak el, három személyt pedig bûncselekményelkövetésének megalapozott gyanúja miatt állították elõ a rendõrök a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányságra. Egyittas gépjármûvezetõvel szemben is intézkedtek a járõrök, akinek a vezetõi engedélyét a helyszínen elvették és büntetõeljárást kezdeményeztek vele szemben.

A rendõrök egy másik vezetõtõl pedig a jármûve hatósági engedélyét vették el a helyszínen, míg két személlyel szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, egy kerékpárossal szemben pedig ittas vezetés miatt indítottak közigazgatási hatósági eljárást.Helyszíni bírságot huszonkét fõvel szemben szabtak ki és egy fõvel szemben szabálysértési eljárástkezdeményeztek.

Tiltott határátlépõk

Tiltott határátlépõket fogtak a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2013. április 14-én a hajnali órákban. Az ellenõrzés alá vont két afgán és egy iraki férfi Ártánd térségében illegálisan lépte át az országhatárt. Személyazonosító okmányokkal sem rendelkeztek a helyszínen, ezért a határrendészek elõállították õket a kirendeltségre, majd a további eljárás lefolytatása céljából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára szállították õket.

Hamis személyi okmánnyal próbálta magát igazolni – illetve átlépni az államhatárt – egy külföldi férfi 2013. április 14-én az esti órákban az ártándi határátkelõhelyen.

A férfi egy román személyazonosító igazolványt adott át az õt igazoltató határrendészeknek, akik ezután leellenõrizték az okmányt a központi nyilvántartó rendszerekben. Ekkor derült ki, hogy az ellenõrzésre átadott igazolvány hamis, az igazoltatott 28 éves román férfi ellen pedig európai elfogatóparancs van érvényben. A férfit elfogták és elõállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol közokirat-hamisítás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendeltek el ellene, és gyanúsítottként kihallgatták, majd átadták a román hatóságoknak.

Lejárt érvényességû személyi okmányokkal akarta átlépni (2013. április 14-én) az államhatárt az két francia férfi, akiket a nyírábrányi határátkelõhelyen igazoltattak a rendõrök. Egy velük lévõ harmadik – szintén francia – férfi pedig nem is rendelkezett személyazonosító igazolvánnyal. A határrendészek a három férfi ellenszabálysértési eljárást indítottak.

Fát lopott

Egy szolgálaton kívüli körzeti megbízott értesítette a szolgálatban lévõ kollégáit 2013. április 14-én délután, hogy Mezõsas területén egy derecskei férfi a kerékpárjánlopott fát szállít. A helyszínre érkezõ rendõrök ellenõrzés alá vonták az 55 éves férfit, aki kérdésre elmondta, hogy a fát Mezõsas külterületérõl lopta el. Afatolvajt a rendõrök elfogták és elõállították a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra, majd meghallgatása után õrizetbe vették. Ellene tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!