2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Teltházas showmûsor CsökmõnForrás: Csökmõi Mozaik (B.Kiss Andrea)
Utolsó módosítás: 2013-04-17 13:48:58
Pótszékeket kellett betenni, annyian látogattak el a csökmõi Faluházba április 6-án este a Gizi Labor III. nevet viselõ showmûsorra.  Gál István zenetanár és a Csökmõi Népdalkör közös produkciója már az elmúlt két évben is teltházat vonzott, és nagy sikert aratott, s ez az idén sem volt másként.


A szórakoztató este a Buona Sera címû jól ismert zeneszámmal indult, amire Bagdi Sára színpadi táncos, és Ilyés Ádám, a szeghalmi Sárréti Táncklub tagja adott elõ egy látványos koreográfiát. Ezután a hattagú alkalmi zenekar, a Gizi Band (tagjai voltak: Tóth Sándor Zsolt –harsona, Pap Gábor –harsona, Faragó Gergõ-tuba, Barta Beáta-trombita, Nagy L. Tibor-trombita, és Horváth Márk-trombita) elõadásában felhangzott a Honvéd banda c. operett sláger, amire a Csökmõi Népdalkör tagjai bakaruhába öltözve, a közönség között masíroztak a színpad elé. A zenészek High School Musical c. száma után három érdekes menyecske lépett elõ a függöny mögül. Volt nagy kacagás, amikor felismerték a néptáncos ruhába bújt népdalkör vezetõt, Ifj. Tóth Gyulát, a Faluház munkatársát, Tóth Sándort, és a mûsor összeállítóját, Gál Istvánt. A szõrös lábú, bakancsos álasszonyok egy humoros népdalt énekeltek. Ezután egy igazi különlegességet láthatott, hallhatott a népes nézõsereg. Ifj. Tóth Gyula és Gál István citerán adták elõ Britney Spears Ooops c. népszerû dalát, bizonyítva, hogy a népi hangszeren nem csak a népdalok hangzanak jól. Õket követték a népdalkör operetthez illõ öltözékben felsorakozó tagjai, akik a zenekar kíséretében olyan jól ismert  betétdalokat adtak elõ, mint a Legyen a Horváth kertben Budán, és a Hétre ma várom a Nemzetinél. A „Kellene ma éjjel egy kis haccáré, haccacáré” fülbemászó dallamát már Gál Istvánnal közösen dalolták. A Nád a házam tetejére pedig a közönség is megmozdult, hiszen egy kis játékra kérték fel õket az elõadók. Ezt követõen egy gyönyörû Koncz Zsuzsa sláger csendült fel Kovács Imréné Vincze Katalin, a népdalkör egyik tagjának hangján.  A Valahol egy lány-t Nagy Gábor gitárral, Gál István zongorán kísérte. A mûsor elsõ felét záró Tequilában megszólalt a szaxofon is.

Szünet után egy Hacsek és Sajó jelenet mozgatta meg a rekeszizmokat, amit jómagam írtam kimondottan Tóth Sándor és Gál István részére, helyi vonatkozásokkal. A közönség jól vette a poénokat, és azóta is felidéznek egy-egy részletet belõle. Az Óh Serenella, és a Minnie the Moocher  után ismét a Csökmõi Népdalkör állt a nagyérdemû elé operett slágerekkel, majd egy vicces nyugdíjas lakodalmassal. Utóbbiban közismert népdalok hangzottak el átiratban, mint például: „ Száz forintnak ötven a fele, kicsi a nyugdíjunk, egye a fene! Nem lenne ez nagy probléma, ha kétszer kapnánk egy hónapban.”   A Sclub 7-Reach címû szám után egy olyan kabaréjelenet következett, amit még sokáig fognak emlegetni azok, akik látták. A Vida-Hadházi-Lengyel: Visszavezetés a munka világába c. darab szereplõit Tóth Sándor, Gál István és Ifj. Tóth Gyula olyan hitelesen alakították, hogy bárhol megállná a helyét. A munkát keresõ cigányok „ Jájj, ezt a szígyent!” mondatát a mûsor végén több távozó nézõtõl is hallhattuk nevetve felidézni. A jelenethez illeszkedett a közvetlenül utána hallott Cigányhimnusz, amibe kanál, kanna, gitár, ének és tánc egyaránt szerepelt. A jó hangulatú, emlékezetes estét a vérpezsdítõ Hafanana zárta, amire a két táncos látványos jive-t táncolt a színpad elõtt.

A vastaps, és az elismerõ sikítások nem fogytak el egész este alatt, nem úgy a büfében árult házi sütemények és szendvicsek, amiket a népdalkör tagjai készítettek. A mûsor bevétele a Népzenei Találkozóra megjelenõ cd kiadását biztosítja, amin a jubiláló népdalkör dalcsokrai lesznek hallhatóak.




Szünet után egy Hacsek és Sajó jelenet mozgatta meg a rekeszizmokat, amit jómagam írtam kimondottan Tóth Sándor és Gál István részére, helyi vonatkozásokkal. A közönség jól vette a poénokat, és azóta is felidéznek egy-egy részletet belõle. Az Óh Serenella, és a Minnie the Moocer  után ismét a Csökmõi Népdalkör állt a nagyérdemû elé operett slágerekkel, majd egy vicces nyugdíjas lakodalmassal. Utóbbiban közismert népdalok hangzottak el átiratban, mint például: Száz forintnak ötven a fele, kicsi a nyugdíjunk, egye a fene! Nem lenne ez nagy probléma, ha kétszer kapnánk egy hónapban.   A Sclub 7-Reach címû szám után egy olyan kabaréjelenet következett, amit még sokáig fognak emlegetni azok, akik látták. A Vida-Hadházi-Lengyel: Visszavezetés a munka világába c. darab szereplõit Tóth Sándor, Gál István és Ifj. Tóth Gyula olyan hitelesen alakították, hogy bárhol megállná a helyét. A munkát keresõ cigányok  Jájj, ezt a szígyent! mondatát a mûsor végén több távozó nézõtõl is hallhattuk nevetve felidézni. A jelenethez illeszkedett a közvetlenül utána hallott Cigányhimnusz, amibe kanál, kanna, gitár, ének és tánc egyaránt szerepelt. A jó hangulatú, emlékezetes estét a vérpezsdítõ Hafanana zárta, amire a két táncos látványos jive-t táncolt a színpad elõtt.

 

A vastaps, és az elismerõ sikítások nem fogytak el egész este alatt, nem úgy a büfében árult házi sütemények és szendvicsek, amiket a népdalkör tagjai készítettek. A mûsor bevétele a Népzenei Találkozóra megjelenõ cd kiadását biztosítja, amin a jubiláló népdalkör dalcsokrai lesznek hallhatóak.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!