2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Olcsó hitelek vállalkozóknakForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-22 11:09:27
Júniustól jöhetnek az új kkv-hitelek  

A Magyar Bankszövetség fõtitkára bízik benne, hogy június 1-tõl elindulhat a kkv-k kedvezményes hitelprogramja, és úgy véli, olyan növekedési paktumra van szükség a bankok és a kormány között, amely a hitelezési aktivitás növeléséért csökkenti a bankok terheit.

Kovács Levente a Világgazdaságnak elmondta: májusban kialakulhatnak a kedvezményes hitelprogram általános feltételei, amelyek alapján a hitelintézetek is tudnak szerzõdni a jegybankkal.

A lap hétfõi számában megjelent interjúban a fõtitkár kifejtette: még ki kell alakítani a pontos részleteket, és a kormányzati hitelgarancia programokat is. Erre azért van szükség, mert a 2 százalék körüli kamatmarzs az ügyfélkör kockázatát sem fedi, a költségekrõl már nem is beszélve - mondta.

A bankokra kirótt terhekkel kapcsolatban azt mondta: "úgy gondoljuk, a terhek csökkentése megtérülne az ország számára a gazdaság dinamizálása révén. Ennek érdekében a bankszövetség a kormányzat számára egy olyan növekedési paktum megfontolását javasolja, amely alapján a terhek jelentõs csökkentéséért cserébe a bankok olyan aktivitást vállalnának, ami a gazdaság fellendülését szolgálná".

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!