2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Május elsõ napjaiban is marad a 30 fok körüli melegForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-29 11:49:33
A héten folytatódik a 30 fok körüli meleg, de több helyen lehetnek záporok, zivatarok is. A szerdai majálisra meleg, de felhõs idõ ígérkezik, többfelé várható csapadék is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn sok napsütés várható, csapadék nem valószínû, de az északi országrészben többfelé megerõsödhet a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 9 és 14, a legmagasabb hõmérséklet 26 és 30 Celsius-fok között várható.

Kedden is sok napsütés várható, legfeljebb este északnyugaton, északon lehet egy-egy zápor. A minimumhõmérséklet 12 és 17 fok között valószínû, nappal általában 26-31 fokig emelkedik a hõmérséklet, de délkeleten még melegebb is lehet.

Szerdán, május elsején délen idõnként, északon, északkeleten többször megnövekszik a felhõzet, és itt helyenként zápor, esetleg zivatar is elõfordulhat. A leghidegebb órákban 13 és 18 fok között, napközben többnyire 25 és 30 fok között alakul a hõmérséklet, de északnyugaton hûvösebb lehet.

Csütörtökön a déli óráktól többször erõsen megnövekszik a gomolyfelhõzet, több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, kisebb eséllyel a Tiszántúlon. A minimumhõmérséklet 10 és 16 fok közötti valószínû, a nappali maximumok várhatóan 24 és 30 fok között alakulnak.

Pénteken nyugaton és délnyugaton kisebb eséllyel, de másutt több helyen is valószínû zápor, zivatar. A legalacsonyabb hõmérséklet 12 és 17, a legmagasabb hõmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Szombaton napközben, este többször erõsen megnövekszik a felhõzet, fõként délen és keleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Vasárnap szórványosan várható zápor, zivatar. A hõmérséklet legalacsonyabb értéke szombaton és vasárnap egyaránt 11 és 16 fok között valószínû, míg a nappali maximumértékek 21 és 27 fok között alakulhatnak – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!