2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Mire elég a lakásbiztosításunk?Forrás: ingatlantajolo.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-02 12:18:21
A magyarországi mintegy 4 millió lakás 70 százaléka biztosított, de 20-40 százalékuknál a biztosítás nem nyújt teljes, mindenre kiterjedõ fedezetet.

A magyarországi mintegy 4 millió lakás 70 százaléka biztosított, de 20-40 százalékuknál a biztosítás nem nyújt teljes, mindenre kiterjedõ fedezetet - közölte a PBA Biztosítási Alkusz Kft. saját felmérésére hivatkozva szerdán az MTI-vel.

Az alkuszcég azt javasolja, hogy aki három-négy évnél régebben kötötte meg lakásbiztosítását, feltétlenül ellenõrizze az abban vállalt kockázatokat. Mivel az utóbbi idõben a verseny csökkentette a lakásbiztosítások díjait is, valószínû, hogy ugyanannyiért kiterjesztett kockázatú biztosítást lehet vásárolni.

A PBA felmérése szerint a magyar háztartások kevésbé védik az ingóságukat, mint az ingatlanukat. A megkérdezett lakástulajdonosok 47 százaléka válaszolta azt, hogy neki a lakás - az ingatlan - védelme a legfontosabb, a benne lévõ ingóságok csak 27 százalékot kaptak. A kiemelt értékeire 14 százalékuk, míg a kerti berendezésekre 4, a háziállatokra 8 százalékuk kötne biztosítást.

A megkérdezettek az árat tekintik elsõdlegesnek, amikor biztosítót választanak, és az a fontos számukra, hogy megbízható ismerõsöknek jó tapasztalataik legyenek az adott biztosítóval kapcsolatosan. A hirdetések alig játszanak szerepet a választásnál.

A többség szerint havi 2-3 ezer forint kiadás még nem okoz gondot, hogy biztosítsák értékeiket, idõt azonban nem szívesen áldoznak arra, hogy a biztosítási feltételeket idõrõl idõre felülvizsgálják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!